DEČAK (14) PROGLAŠEN KRIVIM ZA UBISTVO MALE AVE (12): Ubo je nožem u VRAT, nasmejao se, pa je ostavio da ISKRVARI!
Ava, Foto: Printscreen/Twitter/@MerPolCityCen

STRAVIČNO

DEČAK (14) PROGLAŠEN KRIVIM ZA UBISTVO MALE AVE (12): Ubo je nožem u VRAT, nasmejao se, pa je ostavio da ISKRVARI!

On je ubrzo uhapšen, a tokom suđenja je rekao da je sve uradio u samoodbrani i negirao da je namerno želeo da je ubije

Objavljeno: 16:24h

Dečak koji je prošle godine ubio Avu Vajt u Liverpulu dok je gledala paljenje novogodišnje rasvete, proglašen je krivim za njeno ubistvo.

Ava je nožem ubodena u vrat, nakon što je grupu dečaka zamolila da prestanu da snimaju nju i njene prijatelje. Tinejdžer se navodno nasmejao nakon ubadanja, a zatim je pobegao sa lica mesta.

On je ubrzo uhapšen, a tokom suđenja je rekao da je sve uradio u samoodbrani i negirao da je namerno želeo da je ubije.

Ovaj momenat su članovi njene porodice jako teško podneli.

Dečak je proglašen krivim i zbog ilegalnog nošenja oružja, budući da je policija pronašla nož čija je oštrica bila oko 7,5 centimetara, piše Sky news.

Na sudu su saslušani Avini prijatelji sa kojima je ona bila te večeri, a koji su rekli da su se te večeri zabavljali u centru uz malo alkohola i čekali da se uključi novogodišnja rasveta. Oni su dodali da su pomenuti dečak i njegovi drugovi iz nepoznatog razloga počeli da ih snimaju, a koji su navodno kasnije planirali da objave na društvenoj mreži Snepčet.

Kada ih je Ava zamolila da prestanu i obrišu šta su snimili, oni su počeli da joj se podsmevaju nakon čega je ona počela da trči za njima. U tom momentu se dečak okrenuo, a zatim ju je ubo nožem u vrat.

- On je u tom trenutku počeo da se smeje, a zatim i da beži, ostavljajući Avu da umre, dok je pokušavao da pobegne od onoga što je uradio - rekla je tužiteljka Šarlot Noel.

Ona je zatim dodala da je on pokušao da zataška zločin tako što je bacio nož, telefon i jaknu.

Nakon što je uhapšen slagao je policiju rekavši im da je sve vreme bio kod svog druga u kući i igrao igrice. Kasnije se branio da je samo želeo da je uplaši i da nije želeo da joj nanese povrede.

Zatim je rekao da je mislio da je Ava dečak i da je mislio da je ona takođe naoružana. Kao razlog za svoje bekstvo naveo je da je bio uplašen i nije mislio da je povredio Avu.

Njemu je dijagnostifikovana hiperaktivnost i sve vreme tokom suđenja je imao pratnju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.