MI OVDE NE BISMO DOČEKIVALI NG: Spisak 6 najnebezbednijih gradova u Evropi!
Foto: Reuters/AP

vatromet i praznici

MI OVDE NE BISMO DOČEKIVALI NG: Spisak 6 najnebezbednijih gradova u Evropi!

Mere bezbednosti u svim pobrojanim gradovima dignute su na najviši nivo, stoga pratite savete tamošnje policije
Objavljeno: 16:12h

4. Nica

Prelepi grad na Azurnoj obali, popularno je mondesnko letovalište. Kao i već pomentuti gradovi i Nica je bila poprište krvavog napada terorista. Na dan pada Bastilje, 14. jula 2016 teretni kamion je uleteo u povorku građana i turista iz celog sveta, koji su proslavljali ovaj praznik. Epilog – 86 mrtvih i skoro 500 povređenih.

foto: Reuters

Napadač je bio Tunižanin, za koga se uspostavilo da je bio u vezi sa Al Nusra frontom, džihadističkom militantnom grupom.

5. Berlin

Prestonica Nemačke, jedna od najpopularnijih destinacija među našim mladima, zbog sjajnog noćnog života, najsvežiji je podsetnik na terorizmom zahvaćenu Evropu. 19. decembra 2016, po scenariju koji jezivo asocira na onaj u Nici, dogodio se užasan napad na građane Berlina.

foto: AP

Uljuljkani u mirnu atmosferu Božića, nisu ni slutili da će mladić iz Tunisa, oteti teretni kamion, ubiti vozača, a zatim se zaleteti na Božićni vašar ispred crkve Kajzera Vilhelma, jedne od poznatih „landmarkova“ ovog grada. Anis Amri (22), kamionom je usmrtio 12 i povredio skoro 50 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

6. Istanbul

Ako se pak odlučite za orijent i zavodljive bazare grada na Bosforu, imajte u vidu nemile scen koje su se dešavale u ovom gradu u više navrata. Ovaj prelepi grad je konstantno žarište, zbog svog geografskog položaja i blizine ratnim zonama. Kao i Pariz i Istanbul je bio meta više napada terorističkih grupa.

jun 2016. Uz pucnjeve iz automatskog oružja i eksplozivne naprave, teroristi Islamske države su ubili 48 osoba i ranili 230. Sve se odigralo na aerodromu Ataturk.

foto: Reuters

Decembra ove godine, još jedan brutalan napad odigrao se u Istanbulu. 29 poginulih i preko 150 ranjenih, epilog je ovog događaja. Sve se odigralo u blizini stadiona fudbalskog kluba Bešiktaš, koji je veoma atratktivna turistička lokacija. Dva ruska državljanina identifikovana su kao osumnjičeni bombaši samoubice iz redova IS a veruje se da iza napada stoji jedan Čečen.

Naša namera nije da vas ubedimo da otkažete novogodišnje aranžmane, već da vas podsetimo na užasne događaje koji su ove gradove prenuli iz lažnog osećaja sigurnosti.

Ne želimo da vas preobrazmo u ksenofobe i rasiste koji prezaju od svake burke ili brade. Mere bezbednosti u svim pobrojanim gradovima dignute su na najviši nivo, stoga pratite savete tamošnje policije.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.