PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IZRAELKE KOJA JE PRETILA SMRĆU PORODICI PREMIJERA: Nećete verovati šta mu je SLALA!
Naftali Benet, Foto: Profimedia

PRETEĆA PISMA

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IZRAELKE KOJA JE PRETILA SMRĆU PORODICI PREMIJERA: Nećete verovati šta mu je SLALA!

Ona je optužena za ucenu i nelegalno posedovanje vatrenog oružja, preneli su izraelski mediji

Objavljeno:

Protiv Izraelke Ilane Sorte Hanije (Hania), desničarske aktivistkinje, podignuta je danas optužnica zbog slanja pretećih pisama u kojima su bili meci porodici premijera Izraela Naftalija Beneta.

Ona je optužena za ucenu i nelegalno posedovanje vatrenog oružja, preneli su izraelski mediji.

Kako je navedeno u optužnici Hanija, 65-godišnja medicinska sestra iz Aškelona, je poslala dva pisma sa mecima, adresiranim na Beneta, njegovu suprugu i sina tinejdžera, preteći im smrću u slučaju da premijer ne podnese ostavku.

"Ovo je metak koji će pogoditi i ubiti tvoju Gilat varalicu, ili tebe Benet lopova. Savetujem ti da podneseš ostavku", pisalo je u prvom pismu primljenom 25. aprila, adresiranom na Beneta i nejegovu suprugu Gilat.

Koverta sa pismom i metkom je uručena u zgradi pored Benetove porodične kuće, gde se nalazi kancelarija njegove supruge.

Dva dana kasnije pismo andresirano na Jonija Beneta, 15-godišnjeg Benetovog sina, takodje sa metkom, poslato je u porodičnu kuću u Ranani.

"Ovo je metak koji će pogoditi tvoj meki donji stomak Naftali Benete i direktno pogoditi Jonija Beneta ako ne podneseš ostavku", upozorava se u pismu.

Aktivistkinja je porekla optužbe, a tužilaštvo je zatražilo da bude u pritvoru do okončanja sudskog postupka jer predstavlja pretnju po bezbednost javnosti, premijera i ljude u njegovoj blizini.

Istraga je pokazala da je Hanija pokušala da dobije pomoć drugih političkih aktivista da bi saznala adresu radnog mesta Benetove supruge.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/MENAHEM KAHANA / POOL

Zaključeno je medjutim da je za pretnje sama odgovorna i ne zna se gde je nabavila metke.

Hanija je ranije poslala preteće pismo bivšem vrhovnom tužiocu Avihaju Mandelblitu zbog odluke da podigne optužnicu protiv Benjamina Netanjahua tadašnjeg premijera.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.