UHAPŠENA ŽENA (65) OSUMNJIČENA DA JE PRETILA SMRĆU PORODICI BENETA! Slala pretnje sa mecima premijeru Izraela?
Naftali Benet, Foto: Profimedia

DOLIJALA

UHAPŠENA ŽENA (65) OSUMNJIČENA DA JE PRETILA SMRĆU PORODICI BENETA! Slala pretnje sa mecima premijeru Izraela?

Benet je na čelu koalicije od osam partija, uključujući levičarske, partije centra i desnice i, prvi put u istoriji zemlje, jedne male islamske stranke

Objavljeno:

Izraelska policija je danas uhapsila 65-godišnju ženu osumnjičenu da je u aprilu slala pretnje smrću sa mecima porodici premijera Izraela Naftalija Beneta.

U policijskom saopštenju je navedeno samo da ta žena stanuje na severu Izraela, a da su drugi detalji o tom slučaju pod embargom.

Benetova parodica je pretnje smrću primila poštom zajedno sa mecima. Zbog tog je bezbednost premijera i njegove porodice pojačana i unutrašnja služba bezbednosti Šin bet je otvorila istragu.

Benet, vođa male nacionalističke partiju Jamina (Desno) našao se na udaru oštrih kritika čvrstorukaša u Izraelu koji ga optužuju da je odustao od svoje ideologije.

Godine 1995. tadašnjeg premijera Izraela Jicaka Rabina ubio je jevrejski ultranacionalista Jigal Amir koji se protivio njegovim pokušajima da sklopi mir sa Palestincima.

Benet je na čelu koalicije od osam partija, uključujući levičarske, partije centra i desnice i, prvi put u istoriji zemlje, jedne male islamske stranke.

1 / 8 Foto: Profimedia

Te partije imaju malo zajedničkog osim protivljenja bivšem premijeru Benjaminu Netanjahu.

Benetova vlada je obrazovana posle četiri runde parlamentarnih izbora bez jasnog pobednika koje su pokazale duboke podele u izraelskom društvu prema odnosu sa Palestincima, religiji i državi i Netanjahuovoj podobnosti da vlada dok mu se sudi za korupciju.

Bonus video:

05:51

Antić: Srbin je spreman da brani domovinu, ništa se nije promenilo

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.