VELIKA BRITANIJA UDARILA PO RUSIJI, NAJNOVIJE SANKCIJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

sankcije

VELIKA BRITANIJA UDARILA PO RUSIJI, NAJNOVIJE SANKCIJE!

Primena sankcija protiv Ural erlajnsa obrazložena je i činjenicom da ta kompanija posluje u sektoru transporta koji je od strateškog značaja za Rusku Federaciju

Objavljeno: 19:32h

Velika Britanija je na svoju listu sankcija uvrstila ruske aviokompanije Aeroflot, Rosija erlajns i Ural erlajns.

Prema ažuriranoj verziji dokumenta, objavljenoj danas na sajtu britanske vlade, ograničenja podrazumevaju zamrzavanje imovine ove tri kompanije, preneo je TAS S.

Aeroflot, najveća ruska aviokompanija i jedna od 20 najvećih na svetu, u većinskom je vlasništvu ruske države i posluje u sektoru transporta, što je od strateškog značaja za rusku vladu“, navodi se u dokumentu i dodaje da Aeroflot ne pruža samo usluge ruskoj vladi, već je i važan izvor prihoda za Kremlj.

Primena sankcija protiv Ural erlajnsa obrazložena je i činjenicom da ta kompanija posluje u sektoru transporta koji je od strateškog značaja za Rusku Federaciju, stoji u dokumentu.

1 / 6 Foto: Profimedia

U svom saopštenju Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije navodi da zahvaljujući novim ograničenjima Aeroflot, Ural erlajns i Rosija erlajns sada neće moći da prodaju svoje neiskorišćene, unosne slotove za sletanje na britanskim aerodromima, čime je Rusija sprečena da unovči procenjenih 50 miliona funti.

Bonus video:

04:53

BRZE VESTI 19.05.2022. 10.55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.