UDARIO KIM DŽONG UN: A svi su gledali u to što DRŽI U RUCI! (FOTO)
Kim Džong Un, Foto: Profimedia

SEVERNA KOREJA

UDARIO KIM DŽONG UN: A svi su gledali u to što DRŽI U RUCI! (FOTO)

Suočena sa naglim porastom broja zaraženih Severna Koreja je mobilisala oružane snag

Objavljeno: 19:07h

Kim Džong Un prisustvovao je danas sastanku zvaničnika Severne Koreje zbog velikog rasta broja novozaraženih, a mnogima je za oko zapala cigareta koju je sve vreme imao u rukama.

On je tokom sastanka kritikovao zvaničnike da su se nezrelo poneli prema novonastaloj epidemiji i da će zbog toga teže uspeti da obuzdaju korona virus. On je na kraju, međutim, rekao da Severna Koreja može uspešno da se izbori sa virusom i spreči dalje širenje infekcije.

Severna Koreja još uvek nije započela masovnu vakcinaciju i ima ograničene mogućnosti testiranja, zbog čega su mnogi zdravstveni stručnjaci zabrinuti da će im biti teško da na pravi način isprate tog zaraze.

Severnokorejski državni medij KCNA izvestila je da su zdravstveni zvaničnici razvili vodič za korona virus.

Suočena sa naglim porastom broja zaraženih Severna Koreja je mobilisala oružane snage, među kojima i 3.000 vojnog medicinskog osoblja, a uveden je i 24- časovni sistem za isporuku lekova, piše Sky News.

1 / 7 Foto: Profimedia

Portparol Kancelarije za ljudksa prava pri UN rekao je da bi mere koje je Pjongjang preuzeo u borbi protiv korona virusa mogao da ima razorne posledice po ljudske slobode i prava u toj zemlji, a postoji i strah da će mnogima biti onemogućen pristup hrani i drugim potrebama.

Južna Koreja je ponudila da pošalje medicinsku pomoć, uključujući i vakcine, maske i komplete za testiranje, ali se Pjongjang još uvek nije oglasio ovim povodom.

Bonus video:

27:13

KVIZ-S03-EP64

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.