TVIT KOJI GA JE PAPRENO KOŠTAO: Mask zbog objave na društvenoj mreži izgubio 12 MILIJARDI DOLARA U DANU!
Ilon Mask, Foto: AP

AU!

TVIT KOJI GA JE PAPRENO KOŠTAO: Mask zbog objave na društvenoj mreži izgubio 12 MILIJARDI DOLARA U DANU!

Potonula je i njegova kompanija za e-vozila, što je uticalo na Maskovo lično bogatstvo

Objavljeno:

Ilon Mask, osnivač SpaceX-a i izvršni direktor Tesle, objavio je na Tviteru, svojoj inače društvenoj mreži koju bi trebalo da preuzme za 44 milijarde dolara - da će na sledećim izborima glasati za republikance.

"U prošlosti sam glasao za Demokrate, jer su bili (uglavnom) ljubazna partija. Ali, postali su stranka podela i mržnje, pa više ne mogu da ih podržavam, glasaću za Republikance", napisao je Mask, ali taj tvit ima svoju cenu.

Naime, Mask je zbog ove izjave izgubio 12 milijardi dolara u danu.

Tačnije, potonula je i njegova kompanija za e-vozila, što je uticalo na Maskovo lično bogatstvo. Sve skupa, Mask je izgubio 49 milijardi dolara otkako je prošlog meseca predstavio svoju ponudu za Tviter, delom zbog pada šireg tržišta, a i zato što su neki investitori u Teslu postali zabrinuti zbog toga kako će finansirati svoju ponudu za giganta društvenih medija.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Budući da je reč o velikoj cifri, to zaista ostaje upitno, iako je grupa moćnika odlučila da "pripomogne". S druge strane, američki biznismen i najbogatiji čovek na svetu prošle nedelje je dogovor o preuzimanju Tvitera stavio na "privremeno čekanje".

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.