OGLASILA SE AMERIČKA MINISTARKA POVODOM ZAPLENE RUSKE IMOVINE ZA OBNOVU UKRAJINE: Pokvarila im PLANOVE?
Dženet Jelen, Foto: Profimedia

CEH

OGLASILA SE AMERIČKA MINISTARKA POVODOM ZAPLENE RUSKE IMOVINE ZA OBNOVU UKRAJINE: Pokvarila im PLANOVE?

Reč je o deviznm rezervama ruske centralne banke od oko 300 milijardi dolara koje su blokirale Sjedinjene Države i njeni saveznici u okviru sankcija uvedenih zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini

Objavljeno:

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen izjavila je da bi zaplena zamrznute imovine ruske centralne banke, s ciljem da se pomogne obnova Ukrajine, bila nelegalna.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

"Mislim da je, s obzirom na ogromna razaranja u Ukrajini i ogromne troškove obnove sa kojima će se zemlja suočiti, sasvim normalno da tražimo od Rusije da nam pomogne da platimo barem deo ceha", rekla je Jelenova u sredu novinarima u Bonu.

Ona je, međutim, dodala da, iako se o tome razgovara, "u Sjedinjenim Državama sada ne bi bilo legalno da vlada zapleni tu imovinu", prenosi Raša tudej.

"To nije nešto što je zakonski dozvoljeno u Sjedinjenim Državama", rekla je Jelen.

Reč je o deviznm rezervama ruske centralne banke od oko 300 milijardi dolara koje su blokirale Sjedinjene Države i njeni saveznici u okviru sankcija uvedenih zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini.

1 / 9 Foto: Profimedia

U poslednje vreme među zapadnim saveznicima se vode rasprave o tome kako da se dugoročno finansira obnova Ukrajine i da li bi zamrznuta ruska imovina mogla da se zapleni i koristi u te svrhe.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.