RUSKA DUMA DONELA ODLUKU: Rusi se povlače iz OVE ORGANIZACIJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

bspc

RUSKA DUMA DONELA ODLUKU: Rusi se povlače iz OVE ORGANIZACIJE!

Aktivnosti Parlamentarne konferencije Baltičkog mora su uvek zasnovane na ravnopravnosti i sve rezolucije su uvek donošene konsenzusom

Objavljeno:

Ruska Državna duma donela je odluku o povlačenju Rusije iz Parlamentarne konferencije Baltičkog mora (BSPC), rekao danas predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

On je naglasio da trenutno ne postoji nikakav dijalog sa parlamentima većine ovih zemalja, bilo u okviru pomenute organizacije, bilo preko međuparlamentarnih kanala BSPC-a, prenosi TAS S.

„Aktivnosti Parlamentarne konferencije Baltičkog mora su uvek zasnovane na ravnopravnosti i sve rezolucije su uvek donošene konsenzusom”, kaže predsednik donjeg doma ruskog parlamenta.

On dodaje da su odnedavno zemlje članice BSPC-a „koristan format multilateralnog dijaloga pretvorili u instrument antiruske politike, pa dalja saradnja u tom okviru više nema nikakvog smisla“.

1 / 6 Foto: Profimedia

Navodi se da su stalni članovi Parlamentarne konferencije Baltičkog mora skupštine Nemačke, Danske, Islanda, Letonije, Litvanije, Norveške, Poljske, Finske, Švedske i Estonije.

Bonus video:

04:47

BRZE VESTI 16.05.2022. 15:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.