ZNATE LI KOLIKO GODINA IMA ERDOGAN? Prevrnućete se sa stolice
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Profimedia

NEVERICA

ZNATE LI KOLIKO GODINA IMA ERDOGAN? Prevrnućete se sa stolice

Bio je gradonačelnik Istanbula od 1994. do 1998. godine

Objavljeno:

Redžep Tajip Erdogan je turski političar, koji je 28. avgusta 2014. postao predsednik Turske. Rođen je 26 februara 1954. godine što znači da turski lider sada ima 68 godina.

Bio je premijer Turske od 2003. do 2014, i bivši predsednik Partije pravde i razvoja. Ranije je bio član Partije blagostanja i Partije vrline koje su zbog antisekularnih islamističkih stavova zabranjene.Takođe je bio igradonačelnik Istanbula od 1994. do 1998. godine.

Dok je studirao poslovno upravljanje i poluprofesionalno se bavio fudbalom, Erdogan se pridružio Nacionalnoj turskoj studentskoj uniji, antikomunističkoj akcionoj grupi. 1974. je napisao, režirao, i igrao glavnu ulogu u predstavi Maskomya, koja je predstavila masoneriju, komunizam i judaizam kao zlo.

1 / 8 Foto: Profimedia

1976. je postao šef omladinske grane islamističke Partije nacionalnog spasa (MSP) za istanbulsku opštinu Bejoglu, a kasnije je unapređen u predsednika omladinskog ogranka partije za Istanbul.

Nakon vojnog puča 1980, Erdogan je sa većinom sledbenika Nedžmedina Erbakana prešao u islamističku Partiju blagostanja. Postao je predsednik lokalnog odbora partije za Bejoglu 1984, a 1985. je postao predsednik istanbulskog gradskog odbora.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.