TRAGIČNO, I DECA NASTRADALA: Bombaši samoubice napali u Pakistanu!
Ilustracija, Foto: Profimedia

LOŠE VESTI SA AZIJSKOG KONTINENTA

TRAGIČNO, I DECA NASTRADALA: Bombaši samoubice napali u Pakistanu!

Šestoro je stradalo

Objavljeno:

Tri vojnika i troje dece stradalo je danas u samoubilačkom bombaškom napadu blizu vozila bezbednosnih snaga u severozapadnom Pakistanu, blizu granice sa Avganistanom, javili su danas zvaničnici.

Pakistan
Pakistanfoto: EPA/AKHTAR GULFAM

Kako se navodi u saopštenju, bombaš samoubica aktivirao je pojas sa eksplozivom blizu vozila u bezbednosnoj patroli u selu blizu grada Mir Alija, u plemenskoj oblasti Severni Vaziristan.

U napadu su poginula dva vojnika u vozilu i treći je ranjen. Troje dece, koje se igralo na putu, teško je ranjeno. Svi ranjeni su hitno prebačeni u bolnicu helikopterom, ali niko nije preživeo, navodi se u saopštenju.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Vojska je u potrazi za naredbodavcima bombaša samoubice.

Ta oblast je godinama utočište za lokalne i strane ekstremiste. Vojska je sprovela masovnu operaciju posle napada ekstremista na školu kojom je upravljala vojska u Pešavaru kada je poginulo više od 150 osoba, uglavnom djaka. U odvojenom incidentu, naoružani muškarci na motociklu ubili su danas dvoje pripadnika manjinskih Sika na bazaru u predgradju Pešavara. Pogodjeni su više puta mecima dok su postavljali svoju tezgu sa začinima, a napadači su pobegli. Policija navodi da izgleda da su Siki bili na meti napada zbog njihove etničke pripadnosti.

( Espreso / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.