U NAPADU EKSTREMISTIČKE GRUPE UBIJENO NAJMANJE 8 VOJNIKA: Teroristički napad u Togou
Ilustracija, Foto: EPA/STR, Ilustracija

STRAŠNE VESTI IZ ZAPADNE AFRIKE

U NAPADU EKSTREMISTIČKE GRUPE UBIJENO NAJMANJE 8 VOJNIKA: Teroristički napad u Togou

13 ih je ranjeno

Objavljeno: 22:45h

Najmanje osam vojnika je ubijeno a 13 ranjeno u napadu iz zasede koji je izvela ekstremistička grupa u severnom Togu u blizini granice sa Burkinom Faso, saopštila je danas vlada Togoa.

Incident je znak da džihadisti koji imaju sve veće terorističke operacije u susednim zemljama proširuju svoje aktivnosti na Togo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia/Ilustracija

Juče ujutru je grupa naoružanih muškaraca napravila zasedu u Kpinkankandi u provinciji Kpendžal odakle je napala odbrambene snage Togoa, navodi se u saopštenju.

U smrtonosnom napadu oštećeno je oklopno vozilo, a izgoreo džip.

Do danas nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad a vlada Toga je okrivila "teroriste" za "kukavički i varvarski napad".

Vlada je saopštila da je odlučna u odbrani, da će bezbednosne snage zaštititi državu i da su u potrazi za naoružanim terorističkim grupama kako bi ih onesposobile.

U pitanju je drugi takav napad u Togou u poslednjih godinu dana. Vojne i bezbednosne snage su odbile napad u novembru 2021. u istoj oblasti bez žrtava.

Grupe povezane sa Al Kaidom i grupom Islamska država izvode sve veće napade u regionu Sahela, posebno u susednoj Burkini Faso.

( Espreso / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.