"RAZMERE UBISTAVA ŠOKANTNE": Na području ukrajinske PRESTONICE pronađeno HILJADU TELA?
Ilustracija, Foto: Profimedia

un

"RAZMERE UBISTAVA ŠOKANTNE": Na području ukrajinske PRESTONICE pronađeno HILJADU TELA?

Savet za ljudska prava odlučiće danas da li će od istražitelja zatražiti zvaničnu istragu o događajima koji su se desili u Kijevu i drugim ukrajinskim regionima u februaru i martu

Objavljeno:

Visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Mišel Bašele izjavila je danas da je hiljadu tela pronađeno na području ukrajinske prestonice Kijeva poslednjih nedelja i da bi istrage mnogih događaja u Ukrajini mogla da ukaže na počinjene ratne zločine.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

- Razmere protivpravnih ubistava, uključujući indicije o pogubljenjima po kratkom postupku u oblastima severno od Kijeva su šokantne - poručila je Bašele Savetu za ljudska prava sa sedištem u Ženevi putem video obraćanja, prenosi agencija Rojters.

Savet za ljudska prava odlučiće danas da li će od istražitelja zatražiti zvaničnu istragu o događajima koji su se desili u Kijevu i drugim ukrajinskim regionima u februaru i martu.

"Ne možemo garantovati bezbednost u Kijevu"

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je žitelje koji su napustili glavni grad Ukrajine da njihov povratak još uvek nije bezbedan.

1 / 11 Foto: Profimedia

-Nažalost, ne možemo da garantujemo bezbednost svakog stanovnika danas. Svaki ćošak Ukrajine, svaki grad i mesto su ugroženi jer Rusija nastavlja varvarski rat protiv naše zemlje- naveo je Kličko i dodao da je Kijev "još uvek glavna meta Rusije", prenosi CNN.

Bonus video:

03:03

BEOGRAĐANINU BANKA ODBILA KREDIT JER SE KLADI Stručnjak obrazložio šta sve banka zna o vama, a da niste ni svesni OVO TREBA ZNATI

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.