SA SAMO 10 GODINA SVIREPO UBILA DVA DEČAKA: Ono što im je uradila je MONSTRUOZNO, izazvala TEROR u komšiluku!
Meri Bel, Foto: Wikipedia

JEZIVO

SA SAMO 10 GODINA SVIREPO UBILA DVA DEČAKA: Ono što im je uradila je MONSTRUOZNO, izazvala TEROR u komšiluku!

Meri Bel je Engleskinja koja je, kao maloletna, ubila dva dečaka predškolskog uzrasta u Skotsvudu, unutrašnjem predgrađu Njukasla 1968. godine

Objavljeno: 16:23h

Martin Braun, četvorogodišnji dečak, otkriven je mrtav u Skotsvudu, u Engleskoj, 24. maja 1968. godine. Nekoliko nedelja kasnije, 31. jula, još jedno ubistvo izazvalo je teror u komšiluku kada je otkriveno telo trogodišnjeg Brajana Haua. Obojica mališana su brutalno ubijena, a vratovi su im slomljeni. Niko nije mogao ni da posumnja da je serijski ubica iza ovih gnusnih zločina zapravo maloletna devojčica.

Meri Bel je Engleskinja koja je, kao maloletna, ubila dva dečaka predškolskog uzrasta u Skotsvudu, unutrašnjem predgrađu Njukasla 1968. godine.

Prvo ubistvo se dogodilo kada je Meri imala svega 10 godina, a u oba slučaja je obavestila svoju žrtvu da ima upalu grla, koju bi ona masirala pre nego što je nastavila da ih da davi.

Meri je rođena 26. maja 1957. godine, a osuđena je za oba ubistva u decembru 1968. godine, što znači da je tada imala 11 godina.

Njen saučesnik u najmanje jednom od ubistava je bila 13-godišnja Norma Džojs Bel, koja je oslobođena svih optužbi.

Serijski ubica Meri Bel
Serijski ubica Meri Bel foto: Wikipedia

Podmukao plan Meri Bel

Meri je bila sa svojom prijateljicom Normom Džojs Bel na veče njenog jedanaestog rođendana, 25. maja 1968. Duo je planirao da postavi zasedu za Martina Brauna, četvorogodišnjeg komšijskog dečaka. Namamile su ga ponudivši mu bombone, a zatim ga odvele u obližnju staru zgradu, gde ga je Meri ugušila.

Kada roditelji deteta nisu videli da se vraća, obavestili su policiju, a telo je otkriveno sledećeg jutra. Slučaj je odbačen kao nesreća, jer na telu deteta nije bilo vidljivih tragova napada.

Novi napad Meri i njenog vernog saučesnika

Meri i Norma su planirale da ponovo napadnu 31. jula 1968, a ovaj put se na meti našao Brajan Haui, trogodišnjeg dečaka. Bio je namamljen obećanjem slatkiša, kao i u prethodnom slučaju, a zatim ubijen. Ovaj put su otišle mnogo dalje, urezujući makazama „M“ na grudima deteta, ošišale mu kosu, iskasapile genitalije i bacajući telo u polje.

Telo je pronađeno sledećeg dana, a policija je istražila mogućnost pedofila. Kao rezultat toga, slučaj je povezan sa Martinovim ubistvom i pojavila se mogućnost serijskog ubice.

Ispitano je oko 1200 mladih iz regiona, a posebno su ove dve devojke izazvale sumnju. Njihovi odgovori nisu ubedili detektive, a Meri je tokom intervjua priznala oba ubistva pod prinudom.

Njih sve su uhapšene u avgustu 1968. godine, ali je Norma oslobođena jer je bila neaktivan svedok ubistava, dok je Meri osuđena za zločin. Detektivi nisu verovali Meri kada je tvrdila da je Norma lagala i da je igrala aktivnu ulogu.

Meri Bel je puštena iz pritvora kada je imala 23. godine.

Doživotnim sudskim nalogom odobrena joj je anonimnost, koja je od tada produžena kako bi se zaštitio identitet njene ćerke i unuke. Od tada je živela pod nizom pseudonima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.