UN: Možda ima još civila u Azovstalju
Azovstalj, Foto: Profimedia

EVAKUACIJA

UN: Možda ima još civila u Azovstalju

Ako UN potvrde da u fabrici ima još ljudi, organizacija će učiniti sve što je u njenoj moći za njihovu evakuaciju

Objavljeno:

Možda još uvek ima civila u fabrici Azovstalj u Marijupolju, saopštio je danas Farhan Hak, zamenik portparola generalnog sekretara UN, uprkos činjenici da su i rusko Ministarstvo odbrane i vlasti u Kijevu saopštile da su svi civili evakuisani iz fabrike, prenosi agencija RIA Novosti.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

„Naš humanitarni koordinator Osnat Lubrani rekao je juče da postoji mogućnost da još uvek ima civila u fabrici“, rekao je Hak na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ako UN potvrde da u fabrici ima još ljudi, organizacija će učiniti sve što je u njenoj moći za njihovu evakuaciju, a prema saznanjima kojima raspolažu u ovom trenutku, borbe su nastavljene u oblasti ovog postrojenja.

Ranije je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev, rekao da je „zahvaljujući neviđenim merama Ruske Federacije i uz učešće UN i MKCK, humanitarna operacija evakuacije civila iz Azovstalja završena u subotu, da je spasena 51 osoba, među kojima 11 dece, a kako je saopštio štab teritorijalne odbrane DNR, sa teritorije fabrike Azovstalj u Marijupolju su evakuisane ukupno 182 osobe, navodi ruska agencija.

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.