BRITANKA OSUĐENA NA SMRTNU KAZNU NA BALIJU: Na pogubljenje čeka u jednom od najozloglašenijih ZATVORA! (VIDEO)
Lindzi Sandiford, Foto: Printscreen/Youtube/ Ape Huncho

KEROBOKAN

BRITANKA OSUĐENA NA SMRTNU KAZNU NA BALIJU: Na pogubljenje čeka u jednom od najozloglašenijih ZATVORA! (VIDEO)

Kerobokan je jedan od najozloglašenijih zatvora u Indoneziji i u njemu se nalazi oko 1.000 zatvorenika, što je skoro tri puta više od 357, za koliko je izgrađen 1979. godine

Objavljeno:

Britanka Lindzi Sandiford (65) nalazi se u zatvoru na Baliju gde čeka da bude pogubljena.

Nju je 2013. godine osudio na smrt indonežanski sud zbog trgovine kokainom, a ona se nalazi u zatvoru Kerobokan na ostrvu Bali.

Pokušaji britanske države da interveniše su propali, a datum njenog pogubljenja i dalje nije određen.

Ona je više puta tvrdila da je izmanipulisana i da je iskorišćena za transport kokaina kako bi zaštitila svoje sinove. Uložila je žalbu za smanjenje kazne, ali je ona odbijena.

Nalazi se u jednom od najozloglašenijih zatvora

Kerobokan je jedan od najozloglašenijih zatvora u Indoneziji i u njemu se nalazi oko 1.000 zatvorenika, što je skoro tri puta više od 357, za koliko je izgrađen 1979. godine.

U izveštaju ABC News-a iz Kerobokana iz 2017. godine, navodi se da je skoro 80 ​​odsto njegovih zatvorenika optuženo za drogu.

U vreme kada je Sandiford uhapšena, u Kerobokanu je bilo 90 zatvorenika koji su čekali pogubljenje.

The New York Times je izvestio da bogatiji zatvorenici podmićuju osoblje da im daju drogu, pa čak i da ih puste na putovanja. Nije retkost da izbiju neredi, a bilo je i onih sa smrtnim ishodima.

Česta bekstva

I uprkos tome što je Kerobokan zatvor visoke bezbednosti, bekstva nisu neuobičajena.

Četvorica stranih zatvorenika pobegla su 2017. godine tako što su iskopali tunel od 15 metara ispod zatvorskih zidova iz otvorenog dvorišta.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Ape Huncho

U zatvoru se dogodilo još jedno veliko bekstvo 1999. godine. Tada su zatvorenici zapalili svoje dušeke, a dok su čuvari pokušavali da obuzdaju plamen, skoro 300 zatvorenika je pobeglo.

Strog zakon o drogama

Zakoni o drogama u Indoneziji su izuzetno strogi. Oko polovine zatvorenika u zemlji su lišeni slobode upravo zbog droge.

Vlada u Džakarti našla se u diplomatskoj krizi 2015. godine kada su dva Australijanca, osuđena kao deo grupe za šverc heroina, pogubljena.

Indonezija je jedna od retkih zemalja koje su zadržale smrtnu kaznu u zakonu. Ukupno 12 stranaca pogubljeno je 2015. godine, svi pod optužbom za drogu.

Bonus video:

04:56

BRZE VESTI 10.05.2022. 11:55

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.