BIVŠI POLICAJCI OPTUŽENI ZA UBISTVO AFROAMERIKANCA NAKON 6 MESECI: Na muškarca pucano 4 puta, HOROR! (VIDEO)
Ubistvo, Foto: Printscreen/Youtube/City of Lawton

STRAVIČAN INCIDENT

BIVŠI POLICAJCI OPTUŽENI ZA UBISTVO AFROAMERIKANCA NAKON 6 MESECI: Na muškarca pucano 4 puta, HOROR! (VIDEO)

Nakon pregleda nalaza istražnog biroa države Oklahoma, kancelarija okružnog tužioca je zaključila da „pucanje u Kvadrija Sandersa nije bilo opravdano“

Objavljeno:

Kvadri Sanders je jedva podigao ruke kada je policajac pucao na njega četiri puta, prema grafičkom snimku kamere sa scene 5. decembra ispred kuće u Lotonu u Oklahomi.

Nakon što je pao na zemlju, Sanders je na trenutak seo i ponovo podigao ruke, kada je policajac - zajedno sa drugim - ispalio još hitaca, rekli su zvaničnici.

Sanders, 29, preminuo je te noći u bolnici, saopštila je policijska uprava Loton.

Sada, šest meseci nakon incidenta, okružni tužilac okruga Komanč optužio je Nejtana Ronana i Roberta Hinkela , policajce iz Lotona koji su pucali i ubili Sandersa, za ubistvo iz nehata, objavili su u petak gradski zvaničnici. Ronan i Hinkel su otpušteni iz odeljenja početkom januara nakon interne istrage.

Nakon pregleda nalaza istražnog biroa države Oklahoma, kancelarija okružnog tužioca je zaključila da „pucanje u Kvadrija Sandersa nije bilo opravdano“, rekao je okružni tužilac Kajl Kabelka u izjavi za KSVO.

Ronana i Hinkla nije bilo moguće odmah dobiti u nedelju kasno.

„Moje misli i molitve su upućene roditeljima i onima u našoj zajednici koji su izgubili voljenu osobu nakom smrti Kvadrija Sandersa“, rekao je gradonačelnik Lotona Sten Buker u saopštenju u petak kada je najavljivao optužbe protiv dvojice policajaca. On je dodao da je „gubitak života u našoj zajednici uvek teško shvatiti“.

Bonus video:

18:30

ON JE NAJVEĆI OTIMAČ RUDNOG BOGATSTVA NA KIM Beriša izneo šokantne podatke: Vesli Klark već 20 godina ima svoje firme tamo!

(Espreso/The Washington Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.