MEDENI HEROJ MUNJA DOBIO ORDEN OD VLADIMIRA ZELENSKOG: Zbog velikog JUNAŠTVA malom DŽEK RASELU UKAZANA ČAST! (FOTO)
Volodimir Zelenaski odlikuje malog Munju, Foto: Profimedia

zelenski ga odlikovao

MEDENI HEROJ MUNJA DOBIO ORDEN OD VLADIMIRA ZELENSKOG: Zbog velikog JUNAŠTVA malom DŽEK RASELU UKAZANA ČAST! (FOTO)

Zelenski je opisao psa kao "divnog malog sapera" odnosno vojnog inženjera

Objavljeno:

Pas koji je obučen da traži mine, zaslužan je za otkrivanje više od 200 eksploziva od početka rata u Ukrajini. Ova životinja je dobila orden za svoje zasluge u zemlji.

Patronu, dvoipogodišnjem Džek Rasel terijeru, je nagradu uručio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na svečanosti u Kijevu.

Terijer čije ime na ukrajinskom znači "municija", nanjušio je ruske mine i eksploziv u severoistočnom gradu Černigovu i postao je maskota Državne službe za vanredne situacije, prenosi Gardijan.

On je postao nacionalni simbol otpora Ukrajine protiv Rusije i redovno se pojavljuje u video snimcima na zvaničnim ukrajinskim kanalima na drutvenim mrežama.

Zelenski je uručio nagradu Patronu i njegovom vlasniku Mihailu Ilijevu na konferenciji za novinare zajedno sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom koji je u nedelju bio u poseti Kijevu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Dok je Patronu uručena nagrada, Trudo se potapšao po džepu kao da traži poslastice za pse. Zelenski je opisao psa kao "divnog malog sapera" odnosno vojnog inženjera.

- Danas želim da nagradim one ukrajinske heroje koji već čiste našu zemlju od mina. I zajedno sa našim herojima, tu je i divni mali saper, Patron, koji pomaže ne samo u neutralisanju eksploziva već i uči našu decu neophodnim bezbednosnim pravilima u oblastima gde postoji opasnost od mina - naveo je Zelenski nakon ceremonije.

( Espreso / Telegraf )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.