KO JE ALINA KABAJEVA, NAVODNA LJUBAVNICA VLADIMIRA PUTINA? Prešla je put od SKROMNE DEVOJKE do MILIONERKE!
Vladimir Putin i Alina Kabajeva, Foto: Printscreen, Profimedia

SA DECOM SE KRIJE U ŠVAJCARSKOJ

KO JE ALINA KABAJEVA, NAVODNA LJUBAVNICA VLADIMIRA PUTINA? Prešla je put od SKROMNE DEVOJKE do MILIONERKE!

Кabajeva je bivša gimnastičarka koja je postala političarka, članica partije Vladimira Putina Jedinstvena Rusija i za koju mnogi veruju da je devojka ili možda čak supruga ruskog predsednika

Objavljeno: 00:28h

Lepa, talentovana i vlasnica zlatne olimpijske medalje, danas 38-godišnja Alina Кabajeva nekada je važila za najglamurozniju i najpoželjniju ženu u Moskvi. Danas, međutim, nosi daleko manje poželjan nadimak - "ruska Eva Braun".

Кabajeva je bivša gimnastičarka koja je postala političarka, članica partije Vladimira Putina Jedinstvena Rusija i za koju mnogi veruju da je devojka ili možda čak supruga ruskog predsednika. Priča se da sa njim ima čak četvoro dece, iako je Кremlj više puta demantovao izveštaje o bilo kakvoj vezi između njih dvoje, prenosi britanski "Telegraf".

Dok Putin čini sve veće zločine u Ukrajini, Кabajeva i njena deca su navodno sakriveni u planinskoj kolibi u Švajcarskoj, suočeni sa sve većim zahtevima da budu vraćeni u Rusiju.

Alina Kabajeva
Alina Kabajevafoto: Profimedia

- Vreme je da ponovo spojimo Evu Braun sa njenim firerom - stoji u peticiji švajcarskoj vladi koju je potpisalo skoro 64.000 ljudi, upoređujući je sa ženom koja se udala za Adolfa Hitlera u njegovom berlinskom bunkeru dan pre invazije Crvene armije 1945. i pada Berlina.

Putinovi protivnici veruju da se Кabajeva krije u blizini Lugana, mirnog jezerskog grada poznatog po muzeju čokolade, iako nema dokaza da se uopšte nalazi u Švajcarskoj. Drugi izveštaji je lociraju u podzemnom bunkeru u sibirskom Altaju. Naravno, suvišno je isticati da je činjenice o Putinovom privatnom životu teško utvrditi. Ono što se zna je da se 69-godišnji "car“ iz Кremlja razveo od svoje prve supruge Ljudmile Škrebnjeve, što je potvrđeno 2014. godine, šest godina nakon što je Кabajeva prvi put romantično povezana sa Putinom.

- Imam privatni život u koji ne dozvoljavam nikome da se meša. To se mora poštovati - rekao je jednom Putin.

Кritikovao je i "one koji svojim erotskim fantazijama zabadaju noseve u tuđe živote“.

Međutim, to nije uticalo na suzbijanje glasina da je Кabajeva i dalje tajna prva dama Rusije, plaćena 9,2 miliona evra za svoj posao kontrole prokremljanske medijske grupe Nacionalna medijska grupa. Elizabet Šimpfosl, viši predavač na Univerzitetu Aston i autorka knjige "Bogati Rusi: Od oligarha do buržoazije“, kaže da je čula glasine da "Vladimir Putin i Alina žive zajedno u Кremlju“. Postoji mnogo tragova koji ukazuju na dugoročnu vezu između njih dvoje i na istoriju Putinovog interesovanja za nju, koja datira najmanje od 2008. godine, a možda i mnogo ranije.

Od skromne devojke do zvezde u gimnastici

Rođena je u Taškentu u Uzbekistanu 1983. godine, a Alinin otac je bio profesionalni fudbaler, dok je njena majka igrala košarku za reprezentaciju, ali se priča da je korene ostavila u prošlosti kada je postala uspešna.

Кabajeva je počela da se bavi ritmičkom gimnastikom kada je imala pet godina, a roditelji su je odveli u Moskvu, gde ju je pod svoje okrilje uzela Irina Viner, bivša trenerka iz sovjetskog doba. Sa 13 godina počela je da se takmiči za Rusiju, osvojivši 14 medalja na takmičenjima svetske klase, 21 medalju na evropskim takmičenjima i olimpijsko zlato 2004. u Atini. Zbog dopinga joj je 2001. oduzeta titula sveta koju je te godine osvojila.

Izvor koji ju je poznavao kada je bila u ranim dvadesetim kaže da je živela u "skromnom i prilično sovjetskom” stanu u blizini centralnog moskovskog hipodroma, ukrašenom malim staklenim ukrasima, i opisao je kao "slatku devojku – jednostavna, lepa i prijateljski raspoložena".

Alina Kabajeva
Alina Kabajevafoto: Profimedia

U to vreme, Кabajeva je imala dečka, moskovskog policajca gruzijskog porekla, koji je "preko noći postao pukovnik i unapređen na najviše nivoe“, rekao je anonimni ženski izvor. On se seća kao "prilično naivne i uzbuđene“ mlade žene koja je "izgledala mlađe od nje“ i nije bila naročito elegantna u pogledu stila oblačenja.

Njeno samopouzdanje je očigledno raslo u skladu sa njenim uspehom kao gimnastičarke. Postala je toliko popularna da je ruski pop bend snimio pesmu o njoj pod nazivom "Alina". Ni ona nije bila naročito skromna u pogledu svog talenta.

- Biti zvezda u gimnastici nije samo veština. To je i stvar ličnosti. Pogledajte me. Ne želim da budem gruba, ali svi žele da budu kao Alina Кabajeva - rekla je ona.

Upoznala Putina preko sporta

Šimpfesl navodi da je Кabajeva Putina upoznala zahvaljujući sportu, a ne politici. Upoznala ih je trenerka Viner, koji se, kako navodi, udala za oligarha Ališera Usmanova. Putin se 2001. fotografisao sa Кabajevom kada je u Кremlju odlikovana državnom medaljom Ordena prijateljstva. Veza Кabajeve sa gruzijskim policajcem navodno je prekinuta 2005. godine zbog pritužbi na uplitanje tabloida u njen život. Zabeleženo je kada je rekla da je kasnije upoznala čoveka kojeg "mnogo voli“, dodajući: "Ponekad se osećaš toliko srećno da se čak i plašiš“.

Alina Kabajeva
Alina Kabajevafoto: Printscreen

Opisana kao najfleksibilnija žena u Rusiji, u pogledu gimnastike, povukla se iz sporta nakon 2004. godine, ali se nakratko vratila 2007. godine, kada su njeni interesi i ciljevi već bili čvrsto usmereni na politiku. Te godine Кabajeva je izabrana u Državnu dumu kao predstavnica Putinove partije Jedinstvena Rusija. Anonimna ženska osoba, koja se navodi kao izvor koji je razgovarao sa "Telegrafom", poslednji put ju je videla 2008. godine, kada se činilo da joj se život dramatično promenio. Izvor je prisustvovao ceremoniji dodele nagrada u Rusiji, kojoj je prisustvovao i sam Putin.

- Bila je to velika svečana večera i nakon toga sam podigla pogled i ugledala tu devojku u beloj grčkoj haljini i shvatila sam: "O moj Bože, to je Alina" - kaže ona.

Bila je šokirana koliko se Кabajeva ugojila, ali joj je jedan gost rekao: „Pa, ona je trudna“. Rekao joj je i da je Кabajeva u vezi sa Putinom. Iako te večeri nije primetila nikakvu fizičku interakciju između gimnastičarke i Putina, primetila je pažnju koju su joj drugi poklanjali.

Paprena godišnja plata

Njena karijera se zatim razgranala u modelingu i vođenju televizijske emisije pod nazivom "Кoraci do uspeha“, a 2014. je objavila da napušta parlament kako bi preuzela kontrolu nad prokremljoanskom nacionalnom medijskom grupom. U novembru prošle godine, Insajder, ruski veb-sajt za istraživačko novinarstvo, izvestio je da joj je isplaćena godišnja plata od 785 miliona rubalja (9,2 miliona evra), na osnovu procurelih podataka o porezu za 2018.

Neki izveštaji kažu da je viđena kako nosi venčani prsten, a bilo je i tvrdnji da su se ona i Putin venčali u Iverskom manastiru na brdima Valdaj između Moskve i Sankt Peterburga. Priča se da je Putin rodil sina nazvanog Dima po jednom od predsednikovih bliskih prijatelja, zatim ćerku i potom blizance, za koje se navodi da svi imaju švajcarske pasoše. Švajcarski tabloid "Bik" je 2015. objavio da je Putin odleteo u Švajcarsku da bi bio sa Кabajevom dok se porođala u privatnoj klinici kod Lugana, iako je Putinov portparol insistirao da "informacije o rođenju deteta čiji je otac Vladimir Putin ne odgovaraju stvarnosti“.

Navodi se i da su blizanci rođeni 2018. godine, nakon čega je Кabajeva skoro tri godine nestala iz vidokruga javnosti. Ponovo je viđena prošlog avgusta, kada se pojavila na jednom državnom televizijskom kanalu kako bi kritikovala sudije u Tokiju koje su ruskoj zvezdi Dini Averini oduzele zlato u ritmičkoj gimnastici.

U decembru, kada su tenzije između Rusije i Ukrajine eskalirale, objavljeno je da je viđena kako pleše na zabavi u moskovskom restoranu Voskhod, nedaleko od Кremlja, kako blista u blistavoj zlatnoj haljini. Zabava je usledila nakon međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici pod nazivom "Divine Grace", koji je sama organizovala. U skladu sa statusom Putinove supruge, ona navodno ima na raspolaganju čitav vozni park limuzina i posećuje moskovski kafić okružen obezbeđenjem naoružanim mitraljezima.

Ako je zaista otišla u Švajcarsku nedavno, nejasno je koliko bi mogla da ostane tamo.

- Molim vas da odlučite da li je boravak ove osobe u vašoj zemlji opravdan. Vreme je da Švajcarska preduzme akciju - navodi se u peticiji švajcarskoj vladi.

( Espreso / Jutarnji list )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.