RUSIJA POČELA DA PRODAJE NAFTU NOVIM KUPCIMA! Raste i obim isporuka prema ovim DESTINACIJAMA
Ilustracija, Foto: Profimedia

"CRNO ZLATO"

RUSIJA POČELA DA PRODAJE NAFTU NOVIM KUPCIMA! Raste i obim isporuka prema ovim DESTINACIJAMA

Proširenje naftovoda do Kine (naftovod Istočni Sibir-Tihi okean) jedna je od opcija, kao i izgradnja novih lučkih kapaciteta

Objavljeno:

Rusija je počela da prodaje naftu većem broju novih kupaca, a raste i obim isporuka prema nekoliko destinacija, između ostalog i ka Azijsko-pacifičkom regionu.

"Nema sumnje, ruske naftne kompanije u novoj situaciji traže nove destinacije i grade nove logističke lance. Naravno, vidimo da ima novih kupaca, a takođe se povećava obim isporuka ka raznim pravcima, uključujući i Azijsko-pacifički region“, izjavio je danas novinarima potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak, prenosi Tas.

Rusija, prema njegovim rečima, takođe razmatra niz novih infrastrukturnih projekata za diverzifikaciju isporuka nafte.

Proširenje naftovoda do Kine (naftovod Istočni Sibir-Tihi okean) jedna je od opcija, kao i izgradnja novih lučkih kapaciteta, kaže Novak i dodaje da je formirana radna grupa za razmatranje ovih pitanja.

Prvi zamenik ministra Pavel Sorokin ranije je saopštio da je rusko Ministarstvo energetike već počelo sa sastavljanjem liste perspektivnih naftnih i gasnih infrastrukturni objekata koji se mogu izgraditi radi diverzifikacije isporuka.

1 / 10 Foto: Profimedia

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin naložio da se ubrza realizacija infrastrukturnih projekata (železnica, gasovodi i luke) za izvoz energenata na južna i istočna tržišta, poručivši da je važno da se s ruskim kompanijama pripremi plan za proširenje izvozne infrastrukture u zemlje Afrike, Latinske Amerike, Azijsko-pacifičkog regiona i razmotri izgradnja novih naftovoda i gasovoda sa polja u zapadnom i istčnom Sibiru, podseća Tas.

Bonus video:

05:10

BRZE VESTI 09.05.2022. 14:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.