DRAMA NA AERODROMIMA! Otkazani brojni LETOVI zbog ŠTRAJKOVA u NEMAČKOJ
Ilustracija, Foto: Profimedia

otkazani letovi

DRAMA NA AERODROMIMA! Otkazani brojni LETOVI zbog ŠTRAJKOVA u NEMAČKOJ

Protest je organizovan u okviru spora o platama između sindikata Verdi i Saveznog udruženja kompanija za bezbednost u vazduhoplovstvu

Objavljeno:

Više od 1.000 pripadnika obezbeđenja napustilo je danas radna mesta na aerodromima širom Nemačke, što je dovelo do otkazivanja ili kašnjenja više desetina letova.

Zaposleni na poslovima obezbeđenja na aerodromima u Berlinu, Dizeldorfu, Hanoveru i drugim gradovima započeli su u ponoć jednodnevni štrajk zahtevajući povećanje plata, prenosi agencija AP pozivajućo se na nemačke medije.

Protest je organizovan u okviru spora o platama između sindikata Verdi i Saveznog udruženja kompanija za bezbednost u vazduhoplovstvu. Sindikat pregovara sa udruženjem poslodavaca o novom kolektivnom sporazumu za oko 25.000 radnika obezbeđenja širom zemlje.

Tri runde pregovora do sada nisu dale rezultat. Dve strane planiraju da se sastanu u Berlinu kasnije ove nedelje radi daljih pregovora, prenosi Tanjug.

1 / 6 Foto: Profimedia

Verdi, koji između ostalog traži povećanje satnice za najmanje jedan evro, saopštio je u štrajku učestvuje oko 1.350 zaposlenih širom zemlje.

Bonus video:

00:24

ČOVIĆ O KANDIDATURI VUJOŠEVIĆA ZA GRADONAČELNIKA: Imao JASNU PORUKU na pitanje o bivšem treneru košarkaša Partizana

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.