ZAVRŠENA PARADA POBEDE U MOSKVI: Putin održao dugo očekivani GOVOR!
Moskva, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

ZAVRŠENA PARADA POBEDE U MOSKVI: Putin održao dugo očekivani GOVOR!

Crvenim trgom prodefilovaće 11.000 hiljada vojnika i 131 jedinica naoružanja, a iznad Moskve leteće 77 aviona i helikoptera

Objavljeno: 11:00h

U Moskvi i drugim gradovima širom Rusije danas se održava tradicionalna vojna parada povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Na Crveni trg stigao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Tradicionalno, ministar odbrane Sergej Šojgu završio je obilazak vojske i uputio se ka centralnoj tribini kako bi podneo raspored predsedniku Ruske Federacije i vrhovnom komandantu Oružanih snaga Rusije, Vladimiru Putinu.

Putin je čestitao vojski Dan pobede i rekao da je odbrana otadžbine najvažnija.

Kako je saopšteno otkazan je nalet avijacije zbog vremenskih uslova, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Crvenim trgom prodefilovaće 11.000 hiljada vojnika i 131 jedinica naoružanja, a iznad Moskve trebalo je da leti 77 aviona i helikoptera.

Parada se organizuje u specifičnim okolnostima zbog sukoba u Ukrajini koji traje duže od 70 dana. Na tribinama neće biti gostiju iz inostranstva, a iz Kremlja je to objašnjeno činjenicom da nije reč o jubilarnoj godišnjici.

1 / 10 Foto: Profimedia

Sukob u Ukrajini traje već više od 70 dana i za sada niko ne može da kaže kako će se završiti. Zato se ovogodišnja Parada pobede u Moskvi i obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina očekuju sa posebnom pažnjom.

U zapadnim medijima spekulacije o tome šta će se desiti 9. maja idu iz krajnosti u krajnost - od toga da je cilj Moskve da do Dana pobede okonča sukob u Ukrajini, pa do toga da će Putin tada proglasiti rat Ukrajini i objaviti opštu mobilizaciju.

Parada 9. maja i vizuelno će biti u znaku dešavanja u Ukrajini, pa će tako osam aviona MiG-29 iznad Crvenog trga napraviti slovo Z, koje ruske snage u Ukrajini koriste kao znak raspoznavanja, a za Moskvu je postalo jedan od simbola podrške operaciji u Ukrajini.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.