VLADIMIR ZELENSKI O PADU MARIUPOLJA: Nimalo nije naivno TO ŠTO JE UPRAVO REKAO!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

VLADIMIR ZELENSKI O PADU MARIUPOLJA: Nimalo nije naivno TO ŠTO JE UPRAVO REKAO!

Uprkos pojačanom napadu Rusije na ukrajinsku istočnu oblast Donbas Zelenski je rekao da i dalje ima prostora za diplomatiju

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je i dalje otvoren za pregovore sa Rusijom ali je ponovio stav da prethodno Moskva mora da povuče snage na položaje pre invazije.

Zelenski je rekao danas na sastanku u londonskom institutu Četam haus (Chatham House) da je preduslov za pregovore "povratak na situaciju na dan 23. februara", dan pre početka ruske invazije.

"U toj situaciji ćemo biti u mogućnosti da počnemo normalno da razgovaramo o stvarima" i Ukrajina bi mogla da koristi "diplomatske puteve" da povrati svoju teritoriju.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

Britanska vlada, ključni saveznik Ukrajine smatra da Rusija mora da bude potisnuta iz cele Ukrajine, uključujući i sa Krima koji je Moskva pripojila 2014. godine.

Uprkos pojačanom napadu Rusije na ukrajinsku istočnu oblast Donbas Zelenski je rekao da i dalje ima prostora za diplomatiju.

"Svi mostovi nisu još uništeni", rekao je on govoreći figurativno.

Na pitanje da li će Rusija uskoro preuzeti punu kontrolu nad Marijupoljem koji je pod opsadom Zelenski je odgovorio: "Marijupolj nikad neće pasti. Ne govorim o herioizmu ili tako nečem. Tamo nema ničega da se padne, grad je već uništen".

Bonus video:

00:29

Volodimir Zelenski: Spreman sam da pričam o Krimu i Donbasu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.