PRONAĐENI NOVI DOKAZI U SLUČAJU MALE MEDLIN? Tužilac - "SIGURNI SMO DA JE ON UBICA"
Medlin Meken, Foto: Printscreen

nova saznanja

PRONAĐENI NOVI DOKAZI U SLUČAJU MALE MEDLIN? Tužilac - "SIGURNI SMO DA JE ON UBICA"

Brukner, koga su nemački tužioci identifikovali kao osumnjičenog za ubistvo u junu 2020, navodno je negirao bilo kakvu umešanost u slučaj Meken i nije optužen

Objavljeno: 21:55h

Advokat koji zastupa glavnog osumnjičenog za nestanak Medlin Meken odbacio je nove dokaze, za koje nemački istražitelji tvrde da dokazuju da ju je on ubio, kao neosnovane.

Tužilac Hans Kristijan Volters rekao je u sredu portugalskoj TV novinarki Sandri Felgeiras na TV kanalu CMTV da istraga još traje.

- Mislim da smo pronašli neke nove činjenice, neke nove dokaze, ne forenzičke dokaze, već dokaze. Izveštaji sugerišu da su dokazi vlakna pidžame koju je Medlin nosila u noći kada je nestala - objasnio je on.

Osuđenog seksualnog prestupnika Kristijana Bruknera portugalski zvaničnici su prošlog meseca proglasili osumnjičenim u ovom slučaju pošto se približavao zakonski rok od 15 godina, a nemački zvaničnici ga istražuju već dve godine, piše "Metro".

1 / 4 Foto: Profimedia / EPA / Interpol

- Da li je tačno da ste pronašli nešto što je pripadalo Medlin u karavanu Kristijana Bruknera? Ne možete to poreći, zar ne? - intervjuu, Felgueiras je pitala Voltersa.

- Ne želim da poričem. Sigurni smo da je on ubica Medlin Meken. Sigurni smo da je ubio Medlin Meken - odgovorio je.

U razgovoru za "Mejl" , Fridrih Fulšer, koji je zastupao Brueknera otkako je imenovan kao osumnjičeni, govorio je o razvoju događaja.

- Ovo je s***je. Slušajte intervju, tužilac je rekao da imaju nove dokaze, ali onda kaže da to nisu forenzički dokazi. Zar vlakna nisu forenzički dokazi? Skoro dve godine smo pokušavali da pristupimo dosijeima Medlin Meken od tužioca kako bismo mogli da vidimo dokaze, ali za sada ništa. Stav je i dalje isti, on poriče bilo kakvu umešanost i nećemo ništa dalje govoriti dok ne vidimo dosijee - kazao je Fulšer.

Brukner, koga su nemački tužioci identifikovali kao osumnjičenog za ubistvo u junu 2020, navodno je negirao bilo kakvu umešanost u slučaj Meken i nije optužen. Istražitelji veruju da je osuđeni seksualni prestupnik ubio Medlin, tada troje, nakon što ju je oteo iz apartmana za odmor.

Ranije ove nedelje, Medlinini roditelji Kejt i Džeri Meken rekli su da je od suštinskog značaja da saznaju istinu, pošto su obeležili 15. godišnjicu nestanka svoje ćerke. Da podsetimo, trgodišnjakinja je nestala tokom porodičnog odmora u Portugalu.

Glavni inspektor Mark Krenvel iz Metropolitenske policije, koji vodi operaciju, rekao je: - Petnaest godina nakon Medlininog nestanka, naše misli su, kao i uvek, sa njenom porodicom.

- Službenici nastavljaju da istražuju slučaj, a naš posvećeni tim i dalje blisko sarađuje sa kolegama iz policije iz portugalske Policia Judiciaria, kao i nemačkog Bundeskriminalamta. U ovom trenutku, slučaj ostaje istraga za nestalu osobu i svi uključeni su posvećeni da učinimo sve što možemo da pronađemo odgovore - kazao je inspektor.

Bonus video:

01:32

Hapšenje pedofila

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.