UKRAJINA POZDRAVILA ODLUKU EVROPSKE KOMISIJE: Kuleba je rekao i da Kijev NIJE SREĆAN ZBOG 1 STVARI!
Dmitro Kuleba, Foto: Profimedia

JAVLJENO JE

UKRAJINA POZDRAVILA ODLUKU EVROPSKE KOMISIJE: Kuleba je rekao i da Kijev NIJE SREĆAN ZBOG 1 STVARI!

Ako bilo koja zemlja nastavi da se protivi embargu na rusku naftu, to će biti razlog da se ona smatra saučesnikom u zločinima Rusije u Ukrajini

Objavljeno:

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozdravio je danas odluku Evropske komisije da predloži embargo na rusku naftu.

Kuleba je rekao da Kijev nije srećan što će embargo biti odložen za nekoliko meseci, ali je dodao da je to "bolje nego ništa".

On je kazao da bi sada trebalo da bude jasno "da su prošla vremena polu-sankcija ili polu-mera kada su u pitanju sankcije".

 Dmitro Kuleba
Dmitro Kulebafoto: Printscreen

Naveo je da EU više ne može da podržava Ukrajinu uvođenjem sankcija Moskvi, dok istovremeno nastavlja da plaća Rusiji za naftu i gas i time podržava njenu "ratnu mašinu".

Ako bilo koja zemlja nastavi da se protivi embargu na rusku naftu, to će biti razlog da se ona smatra saučesnikom u zločinima Rusije u Ukrajini, dodao je Kuleba.

Da bi stupio na snagu, predlog EU moraju da odobre sve države članice Unije, a Mađarska i Slovačka su već saopštile da se neće pridružiti embargu na rusku naftu. Njima bi moglo da bude odobreno izuzeće.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.