"MORAM DA ODEM U MOSKVU": Papa Franjo dao veliki intervju za ITALIJANSKI LIST, otkrio detalje NESUGLASICA s Putinom
Foto: Epa / Michael Reynolds, EPA / Giuseppe Lami, Google Earth

ŽELI KOD PUTINA

"MORAM DA ODEM U MOSKVU": Papa Franjo dao veliki intervju za ITALIJANSKI LIST, otkrio detalje NESUGLASICA s Putinom

Papa ne popušta, hitno želi u Moskvu

Objavljeno:

U intervjuu za italijanski list "Corriere della Sera" papa Franjo rekao je kako trenutno ne planira da poseti Kijev, ali je istakao da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu predložio da se njih dvojica sastanu.

- Prvog dana rata telefonirao sam ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom. Putina nisam zvao. Hteo sam da napravim jasan gest koji će videti ceo svet. Ali 20 dana nakon početka rata zamolio sam kardinala Parolina da pošalje poruku ruskom predsedniku i kaže mu da sam spreman da odem u Moskvu. Odgovor još nismo dobili - istakao je on i nastavio:

- Bojim se da Putin sada ne može i ne želi da održi ovaj sastanak. Ali toliku brutalnost, pa kako to ne zaustaviti? Pre dvadeset pet godina doživeli smo istu stvar s Ruandom... - rekao je Papa.

Papa
foto: Print Screen Youtube

- Zasad ne idem u Kijev. Poslao sam tamo kardinale Mišela Šernija i Konrada Krajevskog. Stoga, osećam da ja ne moram da idem tamo. Prvo moram u Moskvu, moram da upoznam Putina... Ali i ja sam sveštenik, šta mogu učiniti? Radim sve što mogu. Kada bi Putin barem malo otvorio vrata. Kiril mi je 20 minuta onlajn čitao opravdanja ovog rata, a Putin kao da ne želi da me vidi. - zaključio je Papa.

1 / 7 Foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.