OVOGODIŠNJA UNESCO KONFERENCIJA O SLOBODI MEDIJA BEZ RUSIJE!
UNESCO, Foto: Unesco

SASTANAK

OVOGODIŠNJA UNESCO KONFERENCIJA O SLOBODI MEDIJA BEZ RUSIJE!

Svake godine 3. maja obeležava se Svetski dan slobode medija i tim povodom UNESCO

Objavljeno:

Rusiji nije dozvoljeno učešće na konferenciji Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) o slobodi medija.

"Svake godine 3. maja obeležava se Svetski dan slobode medija i tim povodom UNESCO - specijalizovana agencija UN za međunarodnu saradnju na informativnom planu - tradicionalno održava tematske konferencije, ali nažalost, ove godine Rusiji nije dozvoljeno učešće“, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Sputnjik.

UNESCO je, na osnovu izmišljenih razloga, odbacio rusku prijavu za učešće na skupu o uticaju velikih IT kompanija na rad medija i na drugim panelima, navodi se u saopštenju. Obrazloženja zasnovana na tvrdnjama da ruska strana nije usklađena sa zahtevima konferencije i da je već formiran spisak učesnika su potpuno neodrživa, navodi zvanična Moskva.

Ruska zastava
Ruska zastava foto: Profimedia

"Očigledno je da se UNESCO priklonio grupi poznatih, veoma angažovanih država koje na svetskoj sceni promovišu politiku ''ukidanja'' Rusije i čiji je cilj da se informativni prostor očisti od svih gledišta koja se razlikuju od ultraliberalnih stavova Zapada“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva, navodi Sputnjik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.