PETORICA RUSKIH BOGATAŠA SE NAVODNO UBILO U ROKU OD 3 MESECA: Jedna stvar im je ZAJEDNIČKA
Ruska policija, Foto: Profimedia

nerazjašnjene okolnosti

PETORICA RUSKIH BOGATAŠA SE NAVODNO UBILO U ROKU OD 3 MESECA: Jedna stvar im je ZAJEDNIČKA

Najmanje pet istaknutih ruskih biznismena izvršilo je samoubistvo od januara, a trojica su navodno pobili svoje porodice pre nego što su sebi oduzeli život.

Objavljeno:

Prema Si-En-Enu , četvorica od njih su bila povezana sa ruskim Gaspromom ili jednom od njegovih filijala. Jedan od njih je Leonid Šulman, jedan od direktora Gasproma, koji je 30. januara pronađen u kolibi u blizini Lenjingrada, a ruski mediji prenose i da je ostavio oproštajno pismo.

Mesec dana kasnije, drugi direktor Gasproma, Aleksandar Tjulakov, pronađen je mrtav u istom selu u svojoj garaži, a mediji su preneli istu stvar.

Ruski milijarder rođen u Ukrajini Mihail Votford pronađen je mrtav u svom domu u Sariju u Engleskoj 28. februara, a biznismen Vasilij Melnikov i njegova porodica pronađeni su u Nižnjem Novgorodu krajem marta.

- Nije bilo tragova neovlašćenog ulaska u stan. Noževi su pronađeni i oduzeti - objasnila je tada policija.

U još jednom slučaju samoubistva, Vladislav Avajev, bivši potpredsednik Gasproma, takođe je pronađen 18. aprila sa suprugom i ćerkom u stanu u Moskvi. Bivši potpredsednik Gasproma Igor Volobujev, koji je nedavno putovao iz Rusije u Ukrajinu, veruje da se Avajev nije ubio, prenosi "Večernji list".

- Njegov posao je bio da se bavi privatnim bankarstvom, što znači da se bavio VIP klijentima. On je bio zadužen za velike količine novca. Pa, da li se tada ubio? Ja ne mislim tako. Mislim da je nešto znao i predstavljao neku vrstu rizika - objasnio je Volobujev.

Samo dan kasnije, Sergej Protosenja, bivši direktor Novateka, kompanije u delimičnom vlasništvu Gasproma, pronađen je mrtav sa porodicom u blizini Barselone. Tela njegove ćerke i supruge pronađena su unutar jedne vile u Ljoret de Maru i na njima su bili tragovi nasilja, dok je njegovo telo pronađeno u bašti. I sin Protosenje smatra da je njegov otac jedno u nizu ubistava.

- Voleo je moju majku, a posebno moju sestru Mariju. Ona je bila njegova princeza, on im ne bi učinio ništa nažao. Ne znam šta se dogodilo te noći, ali znam da im moj otac nije naudio - rekao je Fedor Protosenja, koji je bio u Francuskoj kada se sve dogodilo.

Policija u Španiji i dalje je mišljenja da je reč o "nasilju u porodici“, uprkos tvrdnjama Fedorovog sina.

- Policija je uzela izjave od njihovog sina. Druge hipoteze su isključene, a isključena je i mogućnost trostrukog ubistva, saopštila je policija.

Novatek je rekao da je Protosenja bio "divna osoba i porodičan čovek".

- Nažalost, na ovu temu se spekulisalo u medijima, ali smo uvereni da te spekulacije nisu vezane za stvarnost. Nadamo se da će španske agencije za sprovođenje zakona sprovesti temeljnu i objektivnu istragu i razrešiti ono što se dogodilo - navodi se u saopštenju kompanije.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.