HAVARIJA U EKVADORU: Uvedeno vanredno stanje 60 DANA, policija i vojska NA ULICAMA
Ekvador, Foto: Profimedia

vanredno stanje

HAVARIJA U EKVADORU: Uvedeno vanredno stanje 60 DANA, policija i vojska NA ULICAMA

Oko 9.000 pripadnika policije i vojske će patrolirati ulicama tokom vanrednog stanja, dok će u pojedinim mestima biti na snazi policijski čas od 23 sata do 5 časova ujutro.

Objavljeno:

Predsednik Ekvadora Giljermo Laso proglasio je 60-dnevno vanredno stanje, koje uključuje policijski čas u nekim oblastima i raspoređivanje hiljada pripadnika bezbednosnih snaga, u tri od 24 provincije zemlje, navodeći kao razlog porast kriminala.

Oko 9.000 pripadnika policije i vojske će patrolirati ulicama tokom vanrednog stanja, dok će u pojedinim mestima biti na snazi policijski čas od 23 sata do 5 časova ujutro, precizirale su vlasti u jučerasnjem saopštenju, navodi Rojters.

To je drugi put da je Laso proglasio vanredno stanje da bi se suprotstavio nasilju koje je poraslo od kraja prošle godine u Ekavadoru, a vlasti za ovu situaciju krive bande koje krijumčare drogu i ovu zemlju koriste kao tranzitnu tačku za izvoz narkotika u SAD i Evropu.

Vanredno stanje koje je predsednik Ekvadora uveo u oktobru naišlo je na kritike Ustavnog suda, koji je prepolovio njegovo trajanje na 30 dana i saopštio da vojska može samo da pruža podršku u policijskim operacijama, podsetila je britanska agencija.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.