MISTERIJA "GOSPODINA" NIJE REŠENA NI POSLE 28 GODINA: Bio je visok skoro 2 metra, hoće li CIPELE otkriti UBICU?
"Gospodin", Foto: Hew Morrison/Polizeiinspektion Wilhelmshavenđ

tajanstveni čovek

MISTERIJA "GOSPODINA" NIJE REŠENA NI POSLE 28 GODINA: Bio je visok skoro 2 metra, hoće li CIPELE otkriti UBICU?

Nosio je prepoznatljive luksuzne engleske cipele veličine 11 i vunenu kravatu

Objavljeno:

Policija je objavila novu sliku osumnjičene britanske žrtve ubistva nazvane "Gospodin" (The Gentleman) pronađene kako pluta pored nemačke obale pre 28 godina.

Tajanstveni čovek visok 198 santimetara (6 stopa i 5 inča), za koga se smatra da je star između 45 i 50 godina, ekshumiran je prošle godine i njegov pun DNK profil se trenutno proverava u međunarodnim bazama podataka.

Nosio je prepoznatljive luksuzne engleske cipele veličine 11 i vunenu kravatu, a preminuo je skoro sedam meseci pre nego što je otkriven kod Heligolanda, malog arhipelaga na severozapadnoj obali Nemačke 11. jula 1994.

Nemačka policija je u četvrtak otkrila detalj i da je onaj ko ga je ubio, opteretio telo držačima za cipele od livenog gvožđa, kalupima koji se koriste u proizvodnji obuće. Nisu bili par, ali ih je za istu veličinu cipela napravio A.J. Džekson iz Kingsvuda u Bristolu, kompanije koja je postojala od kasnog 19. veka do sredine 1960-ih.

1 / 3 Foto: Hew Morrison/Polizeiinspektion Wilhelmshavenđ

Muškarac, koji je zadobio povrede glave i gornjeg dela tela, nosio je tamnoplavu Marks i Spencer kravatu sa sivim, smeđim, narandžastim i zelenim dijagonalnim prugama. Policija istražuje mogućnost da je u pitanju kravata puka, kluba ili državne škole.

Policija je do sada primila više od 50 poziva sa informacijama nakon što su plasirali fotografiju sa pitanjem "da li slika podseća na nekoga koga ste poznavali, na nekoga ko je možda nestao ili s kim ste izgubili kontakt?"

Čovek je bio vitak, težak oko 70 kilograma. Njegova boja kose i njena dužina, kao i boja očiju su nepoznate. Njegove crne ili tamnoplave kožne mokasinke su proizveli luksuzni obućari Church & Co Limited. Bile su prepravljene sa đon Philips i imale su zamenske potpetice proizvođača Dinki Heel PLC iz Bristol, sa natpisom "I.T.S. Jubilej" sa stilizovanom krunom.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.