ZAHAROVA KAO NIKAD DO SAD, POSLALA OZBILJNO UPOZORENJE! Obratila se i Zelenskom - ovo je ILUZIJA, ISKORIŠĆENI STE!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

AU!

ZAHAROVA KAO NIKAD DO SAD, POSLALA OZBILJNO UPOZORENJE! Obratila se i Zelenskom - ovo je ILUZIJA, ISKORIŠĆENI STE!

Istakla je da savetnici zapadnih zemalja koji borave ukrajinskim centrima za donošenje odluka neće nužno predstavljati problem za mere odgovora Rusije

Objavljeno: 16:13h

Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, upozorila je danas zapadne zemlje, a posebno Velikoj Britaniji, zbog ohrabrenja Ukrajine da izvrši napade unutar ruske teritorije.

Ona je istakla da Zapad koristi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i poručila je da prestanu da iskušavaju strpljenje Rusije. Takođe je zapretila napadima zapadnim zvaničnicima u Ukrajini.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski foto: Profimedia

„Takva agrsija na Rusiju ne može ostati bez odgovora. Želili bismo da Kijev i zapadne prestonice shvate ozbiljno izjavu ruskog ministra odbrane da će dalje provokacije koje bi podstakle Ukrajinu da izvrši udar na ruske objekti naići na oštar odgovor Rusije“, navela je, prenosi Gardijan.

Istakla je da savetnici zapadnih zemalja koji borave ukrajinskim centrima za donošenje odluka neće nužno predstavljati problem za mere odgovora Rusije.

"Ne savetujemo da i dalje iskušavate naše strpljenje", dodala je.

Ona je rekla da su reči britanskog ministra oružanih snaga Džejmsa Hepija, koje sugerišu da je legitimno da Ukrajina gađa ruske ciljeve preko granice, u Kijevu shvaćene kao poziv na akciju.

"Drugim rečima, Hepi je defitinivno za da Kijev da upotrebi oružje koje su obezbedile zemlje NATO-a", rekla je.

1 / 5 Foto: Profimedia

Sugerisala je da je ukrajinska vlada samo marionetski režim Zapada bez nezavisnosti, pa je poručila Zelenskom: "Iskorišćeni ste".

"I opet vidimo da režim Zelenskog nije nezavistan i da njegove odluke u potpunosti zavise od stranih kustosa. Verujem da zapadni kustosi pokušavaju da nametnu misao da je njihovo delovanje nezavisno. Uverena sam da tako grupa ljudi koje mi zovemo režim u Kijevu, misli da su doneli samostalne odluke i da kontrolišu situaciju. Ovo je samo iluzija. Vi ste iskorišćeni", rekla je Zaharova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.