STRAVIČNE VESTI IZ MARIUPOLJA: Usled raspadanja HILJADA LEŠEVA pod ruševinama "SRCU" Ukrajine preti novi PROBLEM!
Mariupolj, Foto: Profimedia, Google Earth

PODLOŽAN SMRTONOSNIM EPIDEMIJAMA

STRAVIČNE VESTI IZ MARIUPOLJA: Usled raspadanja HILJADA LEŠEVA pod ruševinama "SRCU" Ukrajine preti novi PROBLEM!

Procenjuje se da u gradu još uvek živi oko 100.000 ljudi, uprkos nedeljama teških borbi i odsustvu centralizovanog snabdevanja vodom

Objavljeno:

Lokalne vlasti u ukrajinskom gradu Mariupolju upozorile su da je grad podložan epidemijama s obzirom na užasne sanitarne uslove u većem delu grada i činjenicu da možda hiljade tela i dalje nije pokupljeno.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Procenjuje se da u gradu još uvek živi oko 100.000 ljudi, uprkos nedeljama teških borbi i odsustvu centralizovanog snabdevanja vodom.

Gradsko veće je u četvrtak saopštilo da postoji rizik od kolere, dizenterije i ešerihije koli - bakterijske infekcije koja može da izazove jak bol u stomaku, krvavu dijareju i otkazivanje bubrega.

Veće je saopštilo da su u Mariupolju životni uslovi nepodnošljivi, i da će se situacija pogoršati kako temperature budu rasle.

- Temperatura vazduha već je dostigla 20 stepeni. Tako bi u gradu uskoro mogle izbiti snažne i smrtonosne epidemije, zbog nedostatka centralizovanog vodosnabdevanja i kanalizacije, raspadanja hiljada leševa pod ruševinama i katastrofalnih nestašica vode za piće i hrane - navele su vlasti.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Okupatori ne mogu da obezbede postojećem stanovništvu hranu, vodu i lekove. Ili nisu za to zainteresovani. Blokiraju sve pokušaje evakuacije. A bez toga će ljudi umirati. Uostalom, sada u razrušenom gradu srednjovekovni uslovi života. Potrebna je hitna i potpuna evakuacija - rekao je gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.