PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Mahmuljin osuđen na 8 godina zatvora zbog zločina na Srbima
Ilustracija, Foto: Profimedia

zatvor

PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Mahmuljin osuđen na 8 godina zatvora zbog zločina na Srbima

On se po optužnici tereti da je "u toku rata u BiH, oružanog sukoba između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske na području općine Zavidovići, u svojstvu komandanta 3. korpusa Armije RBiH, u čijem sastavu je delovao i odred El Mudžahidin, u toku 1995. godine

Objavljeno:

Veće Apelacionog odeljenja Suda Bosne i Hercegovine donelo je danas, nakon ukidanja prvostepene presude i održanog pretresa, drugostepenu presudu u predmetu Sakib Mahmuljin, kojom je bivši komandant ARBiH osuđen na osam godina zatvora.

Podsećamo, Mahmuljin je prvostepenom presudom bio osuđen na deset godina, ali je presuda poništena i naređeno je novo suđenje.

On se po optužnici tereti da je "u toku rata u BiH, oružanog sukoba između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske na području općine Zavidovići, u svojstvu komandanta 3. korpusa Armije RBiH, u čijem sastavu je delovao i odred El Mudžahidin, u toku 1995. godine.

1 / 7 Foto: Profimedia

U to veme je trajala vojna operacija Armije R BiH na širem području Zavidovića i Vozuće, u okviru koje su pripadnici odreda El Mudžahidin počinili ratne zločine nad ratnim zarobljenicima i civilima srpske nacionalnosti na tom području, nije ništa preduzeo kako bi sprečio navedeni zločin, iako je imao informacije da se pripadnici ovog odreda spremaju počiniti zločin, te da nakon počinjenog zločina nije preduzeo ništa kako bi kaznio počinioce zločina".

Bonus video:

03:48

NISAM LJUTA NA DARKA, LJUTA SAM NA NOVINARE! Majka Darka Lazića reporteru Kurir TV rekla da drugi na estradi MNOGO BRŽE VOZE

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.