ZORAN STANOJEVIĆ JOJ JE BIO ŠEF, MANEKENKA NESTALA BEZ TRAGA: Policija pronašla ŠOKANTNE STVARI
Manekenka, Foto: missingpersons.gov.au

NAJNOVIJA VEST!

ZORAN STANOJEVIĆ JOJ JE BIO ŠEF, MANEKENKA NESTALA BEZ TRAGA: Policija pronašla ŠOKANTNE STVARI

Policija Novog Južnog Velsa je napravila veliki napredak tokom pretrage u novoj istrazi o nestanku modela Revel Balman

Objavljeno:

Zoranu Stanojeviću, bivšem šefu nestale manekenke iz Sidneja, odobrena je kaucija nakon što je optužen da je imao ulogu u srpskom organizovanom kriminalu.

Policija Novog Južnog Velsa je napravila veliki napredak tokom pretrage u novoj istrazi o nestanku modela Revel Balman iz 1994. godine, samo dan nakon što je nova forenzička potraga objavljena u decembru.

Zoran Stanojević (63), bivši vlasnik agencije za poslovnu pratnju u kojoj je radila Balman, uhapšen je 3. decembra.

Manekenka je imala samo 22 godine kada je nestala 5. novembra 1994. godine. Njen neseser, ključevi i cipele pronađeni su kasnije na ulici.

Njen nestanak prijavljen je iste večeri i otada je niko nije video niti čuo, prenose australijski mediji.

Još uvek niko nije optužen u vezi sa njenim nestankom.

Prema sudskim dokumentima, policija tvrdi da je Stanojević bio deo organizovane kriminalne bande koju su činili ljudi poreklom iz Srbije koja je navodno uzgajala kanabis na dva imanja u Sidneju i koordinirala krađu i prodaju luksuzne robe.

Tokom pretrage četiri nekretnine, policija je pronašla zatvorene hidroponske instalacije kanabisa sa 102 biljke kanabisa i 8 kg sušenog kanabisa. Procenjena potencijalna ulična vrednost bila je više od 400.000 dolara.

U njegovom domu u Maroubri policija tvrdi da je pronašla "Aladinovu pećinu" ukradenih luksuznih predmeta, uključujući dizajnirane tašne, odeću, cipele i satove kao i skupa vina.

manekenka
foto: missingpersons.gov.au

Procenjuje se da je potencijalna ulična vrednost viša od 150.000 dolara.

Stanojević se suočava sa 40 optužbi, uključujući 30 tačaka za krađu u prodavnici u vrednosti manjoj od 2.000 dolara, dve tačke za ulazak u ograđeno zemljište bez zakonskog opravdanja, dve tačke za učestvovanje u uzgoju neosporne količine kanabisa, robu za koju se sumnja da je ukradena, dve tačke za rad sa imovinom stečenom kriminalom, učestvovanje u kriminalnoj grupi i doprinos kriminalnim aktivnostima i dve tačke za učešće u unapređenju zatvorenog postrojenja za uzgoj za komercijalne svrhe.

Njemu je odobrena kaucija, ali mora da živi sa svojom ženom na imanju, nije mu dozvoljen kontakt sa drugim osumnjičenima ili svedocima, ne sme da kroči ni na jedan aerodrom, mora da preda pasoš, i ne sme da napušta kuću između 19 i 6 sati.

Takođe mu nije dozvoljeno da napusti Sidnej.

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.