MASK U ŠKRIPCU NAKON KUPOVINE TVITERA? Tesli značajno opala vrednost nakon tog POTEZA!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

problemi

MASK U ŠKRIPCU NAKON KUPOVINE TVITERA? Tesli značajno opala vrednost nakon tog POTEZA!

Analitičar Danijel Ajvs smatra da su investitori zabrinuti ne samo zbog činjenice što bi Mask, zbog Tvitera, sada mogao manje da se bavi Teslom, već i zato što bi mogao da počne s prodajom svojih deonica kako bi osigurao finansije za kupovinu te društvene mreže

Objavljeno:

Zabrinutost zbog Maskovog angažmana u Tviteru, Tesla je juče izgubila čak 126 milijardi dolara tržišne vrednosti. Osim što je Tesla dan na berzi završila s minusom većim od 12 posto, u minusu je završio i Tviter.

Iako se do sada pokazao neverovatno uspešnim u multitaskingu, pitanje je kako će se novi angažman Ilona Maska odraziti na rad u Tesli i drugim kompanijama. Da postoji određeno nepoverenje investitora možemo da vidimo prema jučerašnjem stanju na berzi.

Naime, dan nakon što su zvanično objavljene informacije o akviziciji, vrednost deonica Tesle pala je za više od 12 posto, odnosno izbrisano je čak 126 milijardi dolara tržišne vrednosti kompanije, piše dnevnik.hr.

Iako ovo nisu dobri dani za tehnološke kompanije na berzi, Rojters razloge velikog pada Tesle vidi prvenstveno u situaciji oko Tvitera.

Analitičar Danijel Ajvs smatra da su investitori zabrinuti ne samo zbog činjenice što bi Mask, zbog Tvitera, sada mogao manje da se bavi Teslom, već i zato što bi mogao da počne s prodajom svojih deonica kako bi osigurao finansije za kupovinu te društvene mreže.

1 / 5 Foto: Profimedia

Zanimljivo, juče su na berzi pale i cene deonica Tvitera i to na nivo ispod 50 dolara (Mask je dogovorio kupovinu po ceni od 54,20 dolara po deonici), što je takođe povezano s deonicama Tesle, tvrde na Rojtersu. Naime, ako se pad cena deonica Tesle nastavi, time će se smanjivati i Maskovo bogatstvo pa bi možda mogao da se predomisli oko preuzimanja Tvitera.

Bonus video:

00:24

Kina prva po broju prijava međunarodnih patenata u svetu

(Espreso/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.