LOŠE VESTI ZA RUSIJU! Stiže još teškog naoružanja
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAVETNIK UKRAJINSKOG PREDSEDNIKA

LOŠE VESTI ZA RUSIJU! Stiže još teškog naoružanja

U američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj je održan sastanak predstavnika 40 zemalja o naoružavanju Ukrajine, a SAD su domaćin sastanka

Objavljeno:

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak pozdravio je danas obećanja Sjedinjenih Država i njihovih saveznika da će poslati još teškog naoružanja Kijevu, nakon razgovora u nemačkoj vazdušnoj bazi Ramštajn i poručio je da se "Ukrajina pojačava".

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

- Jedan od čudnih zahteva Rusije na početku rata bila je „puna demilitarizacija“ Ukrajine. Posle jučerašnjeg epohalnog sastanka 40 ministara odbrane, imam loše vesti za Rusiju. Kapacitet, brzina, pojednostavljena logistika, prošireni raspon naoružanja - Ukrajina se ojačava - napisao je na Podoljak na Tviteru, prenosi Rojters.

U američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj je održan sastanak predstavnika 40 zemalja o naoružavanju Ukrajine, a SAD su domaćin sastanka.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Ukrajina veruje da može da pobedi, kao i svi ovde prisutni - rekao je američki ministar odbrane Lojd Ostin u Ramštajnu.

Načelnik Združenog generalštaba američkih snaga Mark Mili upozorio je da je Ukrajini potrebna dodatna vojna pomoć i da su naredne nedelje "kritične".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.