HINDU FESTIVAL U INDIJI ZAVRŠEN TUGOM: Namajnje 11 osoba poginulo od strujnog udara! (VIDEO)
Indija, Foto: Printscreen/Youtube/Kanak News

užas

HINDU FESTIVAL U INDIJI ZAVRŠEN TUGOM: Namajnje 11 osoba poginulo od strujnog udara! (VIDEO)

Tandžavur je poznat po brojnim hinduističkim hramovima i jedan je od centara religije, umetnosti i arhitekture Južne Indije

Objavljeno: 10:07h

Najmanje 11 osoba je tokom hinduističke festivalske povorke na jugu Indije stradalo od strujnog udara kada je kamion u kojem su putovali nagazio električnu instalaciju, saopštila je danas lokalna policija.

Televizijska stanoica Nju Delhi je javila da se kamion, prepun vernika, zapalio nakon strujnog udara.

Tri osobe su sa povredama od opekotina hospitalizovane u bolnici u Tandžavuru, u indijskoj državi Tamil Nadu.

Više desetina ljudi je, takođe, povređeno u okrugu Tandžavur u južnoj državi Tamil Nadu nakon što je posebno konstruisano vozilo, visine 2,7 metara, napravljeno u obliku kočije i koju su vukli vernici, udarilo u visokonaponske vodove.

Tandžavur je poznat po brojnim hinduističkim hramovima i jedan je od centara religije, umetnosti i arhitekture Južne Indije.

"Nadam se da će se povređeni uskoro oporaviti“, rekao je premijer Narendra Modi na "Tviteru", izražavajući saučešće ožalošćenim.

Neki su povređeni u padu nakon strujnog udara, a drugi su zadobili povrede kada su skočili sa kočije da pobegnu od plamena. Na vozilu su bile postavljene statue hinduističkih božanstava. Kočija, koja se kretala prema obližnjem hramu, potpuno je ugljenisana. Vatrogasna vozila i meštani pridružili su se akciji spasavanja.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.