GASI SE JOŠ JEDAN NISKOBUDŽETNI AUTO-BREND: Japanska marka zvanično ponovo odlazi u ZABORAV? (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

IMALI SU HRABRE PLANOVE

GASI SE JOŠ JEDAN NISKOBUDŽETNI AUTO-BREND: Japanska marka zvanično ponovo odlazi u ZABORAV? (VIDEO)

Kompanija ne planira da nastavi sa radom

Objavljeno:

Japanska marka Datsun, koju je 2013. godine vratila u život kompanija Renault-Nissan, zvanično ponovo odlazi u zaborav.

Većina zaljubljenika u automobile Datsun će verovatno povezivati ​​sa japanskim kupeima, uključujući kultne 240 i 280. Nažalost, 1980-ih marka je otišla u zaborav, da bi se 27 godina kasnije vratila na tržište u potpuno novoj ulozi.

Renault i Nissan odlučili su da ožive Datsun 2013, iako u prilično neočekivanoj formi - kao proizvođača jeftinih gradskih modela. Planovi su bili hrabri. Nissan je najavljivao godišnju prodaju od 300.000 vozila koja bi se prodavala u Rusiji, Indoneziji i Indiji.

Realnost se, međutim, pokazala prilično razočaravajućom. Tražnja je bila toliko mala da je 2020. godine Datsun nestao iz Rusije i Indonezije.

Sada se ista stvar dogodila u Indiji. Fabrika u Čenaju prekinula je proizvodnju modela Redi-GO u martu, iako je odluka objavljena tek sada.

Kompanija ne planira da nastavi sa radom, što praktično znači oproštaj od marke Datsun. To je ujedno deo strategije Nissan Next najavljene 2020. godine, čiji je cilj, osim elektrifikacije, fokusiranje na najprofitabilnije modele.

(Espreso/Automobili.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.