BRITANSKI MINISTAR SE OBRUŠIO NA LAVROVA NAKON NJEGOVE BOMBASTIČNE IZJAVE! Čisto razmetanje
Džejms Hipi, Foto: Profimedia

AU!

BRITANSKI MINISTAR SE OBRUŠIO NA LAVROVA NAKON NJEGOVE BOMBASTIČNE IZJAVE! Čisto razmetanje

Šira međunarodna zajednica, a ne NATO, pruža vojnu podršku Ukrajini, poručio je Hipi, reagujući na poslednju izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova

Objavljeno:

Ministar oružanih snaga Velike Britanije Džejms Hipi izjavio je danas da ne misli da postoji neposredna pretnja eskalacije rata u Ukrajini nazivajući poslednju izjave Lavrova o opasnosti od nuklearnog sukoba kao "razmetanje".

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Lavrov je rekao da međunarodna zajednica ne bi trebalo da potceni značajnu opasnost od nuklearnog sukoba i naglasio da to što NATO snabdeva oružjem Ukrajinu u suštini znači da je zapadna alijansa posredno u ratu s Rusijom, navodi Rojters.

Šira međunarodna zajednica, a ne NATO, pruža vojnu podršku Ukrajini, poručio je Hipi, reagujući na poslednju izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

- Zajednica donatora nije NATO. Među donatorima je veliki broj zemalja, da, mnoge od njih su članice NATO, ali druge su izvan saveza. Nije NATO taj koji pruža vojnu pomoć, rekao je Hipi.

On je istakao rekao da "zaštitni znak Lavrova tokom 15-ak godina, koliko je ruski ministar spoljnih poslova, jeste takva vrsta razmetanja".

1 / 4 Foto: Profimedia

- Ne mislim da trenutno postoji neposredna pretnja eskalacije, rekao je Hipi.

On je napomenuo i da je ono što "Zapad čini u nastojanju da podrži svoje saveznike u Ukrajini veoma dobro odmereno kako bi se izbegla direktna konfrontacija sa Rusijom".

Lavrov je, između ostalog, istakao da ne bi voleo da se ovi rizici veštački naduvaju u situaciji kada su rizici veoma značajni, ali je dodao da "ima mnogo onih koji ih žele".

Govoreći o tome šta je Moskva spremna da uradi kako bi sprečila izbijanje trećeg svetskog rata, Lavrov je za rusku televiziju rekao da "Rusija već mnogo godina radi mnogo toga".

Kuleba: Moskva oseća poraz

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba ocenio je da izjava šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o realnoj opasnosti od izbijanja Trećeg svetskog rata ukazuje na to da, kako je naveo, " Moskva oseća poraz u Ukrajini".

Kuleba je na Tviteru napisao da Rusija gubi poslednju nadu da će uplašiti svet kako ne bi podržavao Ukrajinu.

"To samo znači da Moskva oseća poraz u Ukrajini. Žato svet treba da udvostruči podršku Ukrajini, kako bismo pobedili i zaštitili evropsku i globalnu bezbednost", smatra Kuleba.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Rusije juče je ocenio da postoji „realna opasnost od izbijanja Trećeg svetskog rata“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.