AKCIJE DODŽKOINA SKOČILE NA VEST O KUPOVINI TVITERA: Porasle i ove kompanije
Dodžkoin, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

AKCIJE DODŽKOINA SKOČILE NA VEST O KUPOVINI TVITERA: Porasle i ove kompanije

Što se tiče dodžkoina, iako je njegova vrednost niska, skok je zapravo značajan budući da je reč o mim digitalnom novčiću

Objavljeno:

Jučerašnja vest o tome da je najbogatiji čoveka sveta, Ilon Mask, kupio Tviter za 44 milijarde dolara - odjeknula je svetom, a posebno u korporativnoj Americi koja je pažljivo pratila razvoj situacije.

A šta se desi kada se objavi jedna takva vest? Akcije, logično, skoče.

Međutim, aktuelno preuzimanje nije sa sobom "povuklo" samo deonice popularne društvene mreže, već i šaljive kriptovalute - dodžkoin, koju je upravo Mask umnogome popularizovao.

Dodž je porastao više od 25% u ponedeljak, 25. aprila, na blizu 0,17 dolara, dok su akcije Tvitera napredovale 5,6 odsto, na 51,70 dolara, preneo je cryptonews24.org.

1 / 6 Foto: Profimedia

Nakon vesti o Maskovoj kupovini, Njujorška berza je generalno "živnula", a naročito tehnološki sektor. Dow Jones ojačao je 238 bodova (0,70 posto) - na 34.049 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,57 posto, na 4.296 bodova; Nasdaq indeks je uznapredovao 1,29%, na 13.004 boda.

Što se tiče dodžkoina, iako je njegova vrednost niska, skok je zapravo značajan budući da je reč o mim digitalnom novčiću; on je, ipak, i dalje daleko od svog rekordnog maksimuma od 0,73 dolara, postignutog u maju 2021. godine.

1 / 7 Foto: Profimedia

Trenutno, dodž se trguje na oko 0,15 dolara (26.04.2022, oko 9 časova).

Uporedo sa ovim skokovima, porasle su i kompanije Alfabet (Gugl), Majkrosoft, Meta (Fejsbuk).

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.