STRAŠNE VESTI IZ SEVRENE KOREJE, ŠTA JE OVO?! Tiču se NUKLEARNOG ORUŽJA
Kim Džong Un, Foto: EPA / KCNA

opasno

STRAŠNE VESTI IZ SEVRENE KOREJE, ŠTA JE OVO?! Tiču se NUKLEARNOG ORUŽJA

Pjongjang će ubrzati razvoj svog nuklearnog oružja, koje mora biti spremno u svakom trenutku, poručio je severnokorejski lider Kim Džong Un

Objavljeno:

On je rekao da je osnovna misija nuklearnih snaga Severne Koreje odvraćanje od rata, ali i da to ne mora da bude jedina upotreba, ako druge zemlje, kako je naveo, nametnu neželjene okolnosti.

Pjongjang će ubrzati razvoj svog nuklearnog oružja, koje mora biti spremno u svakom trenutku, poručio je severnokorejski lider Kim Džong Un na vojnoj paradi, na kojoj su prikazane nove interkontinentalne balističke rakete, javila je državna novinska agencija KCNA.

Samdžijon, Severna Koreja, Kim Džong-un
foto: EPA / KCNA

Parada je održana u ponedeljak, tokom proslave godišnjice osnivanja severnokorejskih oružanih snaga, preneo je Rojters.

- Nuklearne snage naše Republike moraju biti spremne da izvrše svoju odgovornu misiju i odvraćanje u bilo kom trenutku - naglasio je tom prilikom Kim u svom obraćanju, navodi KCNA.

On je još rekao da je osnovna misija nuklearnih snaga Severne Koreje odvraćanje od rata, ali i da to ne mora da bude jedina upotreba, ako druge zemlje, kako je naveo, nametnu neželjene okolnosti.

Na paradi je predstavljena i najveća interkontinentalna balistička raketa Hvasong-17, koja je prvi put probno ispaljena prošlog meseca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.