RUSKE RATNE VOĐE POD SANKCIJAMA BRITANIJE: Zabranjen i uvoz ruskog kavijara!
Vladimir Putin, Foto: Aleksandra Čolić

paket sankcija

RUSKE RATNE VOĐE POD SANKCIJAMA BRITANIJE: Zabranjen i uvoz ruskog kavijara!

Britanija je takođe proširila spisak trgovinskih sankcija zabranjujući uvoz srebra, drvenih proizvoda i kavijara i podgila za 35 procentna poena carine na neke proizvode iz Rusije

Objavljeno:

Velika Britanija uvela je danas sankcije ruskim ratnim vođama koje, kako kaže "imaju ruke uprljane krvlju" i najavila nove zabrane za uvoz posebno za rusko srebro i kavijar, kao odgovor na rusku invaziju Ukrajine.

Među osobama na spisku sankcija je komandant jedinice koja je okupirala Buču i drugi pojedinci i firme koji podržavaju Putinovu vojsku, napisala je u tviter poruci britanska minsitarka spoljnih poslova Liz Tras.

Nove sankcije pogađaju 26 osoba među kojima je potpukovnik Aztbek Omurbekov, zbog uloge u masakru u Buči, na severozapadu Ukrajine u kome je prema Londonu ubijeno 350 ljudi, i koji spada medju ratne zločine za koje Rusiju optužuju. Rusija demantuje da je ona počinila te zločine.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Pored drugih visokih vojnih zvaničnika kojima je zamrznuta imovina i zabranjen ulazak na britansku teritoriju na meti su i oni koji podržavaju rusku vojnu mašinu kao što je šef železnice Oleg Belozirov, i više kompanija medju kojima JSC Kalashnikov Concern, koja proizvodi puške AK-12, koje koriste ruski vojnici.

Britanija je takođe proširila spisak trgovinskih sankcija zabranjujući uvoz srebra, drvenih proizvoda i kavijara i podgila za 35 procentna poena carine na neke proizvode iz Rusije i njenog saveznika Belorusije kao što su dijamanti i kaučuk. London navodi da je od početka rata u Ukrajini uveo sankcije za 1.400 pojedinaca i firmi povezanih sa režimom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.