"RUSI SE SLOBODNO KREĆU": Snage Moskve zauzele dva grada u Lugansku! HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO BRITANIJE
Lugansk,, Foto: Profimedia, Google Earth, Printscreen/twitter

važno!

"RUSI SE SLOBODNO KREĆU": Snage Moskve zauzele dva grada u Lugansku! HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO BRITANIJE

Ruske snage napreduju sa položaja u Donbasu ka Kramatorsku u istočnoj Ukrajini, koji je i dalje na udaru raketnih napada, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva odbrane Velike Britanije.

Objavljeno: 09:40h

Visok intenzitet ruskih vazdušnih napada se nastavlja u nastojanju da se obezbedi podrška ofanzivi ruskih snaga u istočnoj Ukrajini, kao i da bi se potisnula i uništila ukrajinska protivvazdušna odbrana, objavilo je britansko ministarstvo u redovnom izveštaju, prenosi Rojters.

Rusija verovatno želi da pokaže značajne uspehe uoči godišnje proslave Dana pobede 9. maja. To bi moglo da utiče na to koliko brzo i snažno će pokušavati da sprovedu operacije uoči ovog datuma - dodaje se u saopštenju ministarstva na Tviteru.

Britanska agencija napominje da u ovom trenutku nije u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaj.

Rusija kontroliše 80 odsto teritorije Luganska, saopštio je danas guverner Luganske oblasti Serhij Hajdaj.

- Da, Rusi kontrolišu 80 odsto teritorije Luganska. Kremina je pod ruskom kontrolom, kao i Rubižne i Popasna. Borbe se nastavljaju - napisao je Hajdaj na Fejsbuku.

Savetnik lidera samoproglašne Luganske Narodne Republike (LNR) Rođon Mirošnik rekao je da je ukrajinska vojska protekle noći lansirala rakete Točka-U prema Rusiji i Donbasu, ali da nema podataka o žrtvama i povrešenima.

- Cele noći stizali su izveštaji da lete 'Točke U'. Rakete su išle ka Ruskoj Federaciji i ka LNR i DNR, ali nema podataka o njihovom sletanju, što znači da je protivvazdušna odbrana radila normalno - rekao je on u emisiji Solovjev.

Rusi zauzeli Rubižne i Kreminu

Ruske snage su u ukrajinskoj regiji Lugansk zauzele Rubižne i obližnju Kreminu, pokazuju snimci koje kruže društvenim mrežama.

Na snimcima iz Rubižnea su vidljiva značajna razaranja u centru grada i severnim četvrtima. Čini se da se ruske snage i separatisti koje podržava Rusija slobodno kreću gradom, prenosi "Index".

U Kremini, gradu 11 kilometara zapadno od Rubižnea, separatističke snage koje podržava Rusija su postavile ruske i separatističke zastave na vladine zgrade.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.