PONOVO ISPALJENA RAKETA NA IZRAEL: Drugi napad ove nedelje!
Ilustracija, Foto: Profimedia

STRAŠNO

PONOVO ISPALJENA RAKETA NA IZRAEL: Drugi napad ove nedelje!

Izraelska policija je međutim blokirala puteve i sprečila da oni stignu do gusto naseljeih palestinskih kvartova, pošto je sličan događaj pre gotovo godinu dana podstakao 11-dnevni rat između Izraela i Hamasa

Objavljeno: 23:08h

Raketa koja je kasno večeras ispaljena iz pojasa Gaze na jug Izraela, pala je u grad Sderot i da presretnuta - javili su izraelski mediji. Nekolicini ljudi je ukazana pomoć zbog šoka i pričinjena je mala šteta na jednoj kući.

To je drugi raketni napad ove nedelje u vreme pojačane napetosti zbog nasilja u Jerusalimu, navodi AP.

Nije za sada jasno zašto nije aktiviran protivraketni sistem "Gvozdena kupola", kao u poneeljak, kada je presretnuta raketa iz Gaze, a izraelska vojska je to odgovorila napadima na ciljeve u Gazi, uključujući mesto gde Hamas proizvodi oružje.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/NBC News

Niko nije preuzeo odgovornost večerašnji napad, ali je islamska estremistička organizacija Hamas, vladajuća u pojasu Gaze, danas, pred planirani marš izraelskih ultranacionalista kroz Jerusalim, upozorila da će Izrael snositi odgovornost za sve posledice ako se učesnici marša približe muslimanskim svetim mestima.

Izraelska policija je međutim blokirala puteve i sprečila da oni stignu do gusto naseljeih palestinskih kvartova, pošto je sličan događaj pre gotovo godinu dana podstakao 11-dnevni rat između Izraela i Hamasa.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.