IZRAEL ŠALJE OPREMU U UKRAJINU: Beni Ganc lično ODOBRIO!
Ilustracija, Foto: Wikipedia, printscreen/youtube/uatvenglish, Profimedia

RAT U UKRAJINI

IZRAEL ŠALJE OPREMU U UKRAJINU: Beni Ganc lično ODOBRIO!

Ukrajinski zvaničnici dugo traže oružje za protivvazdušnu odbranu, ali Izrael odbija da ga isporuči da ne bi izazvao gnev Rusije

Objavljeno:

Izrael će snabdeti Ukrajinu opremom za odbranu, poput šlemova i zaštitnih prsluka namenjenih hitnim službama, najavio je danas ministar odbrane Beni Ganc.

Ganc je razgovarao s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovom, posle nekoliko molbi Ministarstva odbrane Ukrajine da Izrael isporuči takvu opremu Kijevu, suočenom sa ruskom invazijom.

1 / 5 Foto: Profimedia

Gancov kabinet je saopštio da je on "odobrio prodaju zaštitne opreme koja će biti isporučena ukrajinskim spasilačkim snagama i civilnim organizacijama".

Ukrajinski zvaničnici dugo traže oružje za protivvazdušnu odbranu, ali Izrael odbija da ga isporuči da ne bi izazvao gnev Rusije.

Izrael je odbijao i zahteve za isporuku šlemova i pancira i druge slične opreme što je iritiralo Kijev. Izrael je umesto toga slao jedino humanitarnu pomoć.

Ganc je želeo da naglasi da Izrael stoji na strani gradjana Ukrajine, navodi se u saopštenju i ističe potreba o nastavku pomoći toj zemlji.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.