OBJAVLJENO JE ŠTA JE SADA URADIO BAJDEN!
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

oglasila se bela kuća

OBJAVLJENO JE ŠTA JE SADA URADIO BAJDEN!

Sjedinjene Države smatraju da su trenutne akcije ruskih snaga uvod u veće ofanzivne operacije na istoku Ukrajine, predočio je jedan visoki američki zvaničnik

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden konsultovao se danas sa saveznicima o najnovijim dešavanjima u vezi sa invazijom Rusije na Ukrajinu, saopštila je Bela kuća.

Svrha poziva bila je „da se razgovara o kontinuiranoj podršci Ukrajini i naporima da se Rusija smatra odgovornom u krugu saveznika“, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

U međuvremenu ruske snage su zauzele prvi grad na istoku Ukrajine u sklopu novog, opsežnog napada koji je zvanični Kijev opisao kao bitku za Donbas.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

Sjedinjene Države smatraju da su trenutne akcije ruskih snaga uvod u veće ofanzivne operacije na istoku Ukrajine, predočio je jedan visoki američki zvaničnik.

Među onima koji su danas razgovarali sa Bajdenom bili su kanadski premijer Džastin Trudo, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, britanski premijer Boris Džonson, kao i lideri Poljske, Japana i Italije.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.