JEZIVA SCENA NA PLAŽI: Sramote ljudskog roda jahale i mučile DELFINA - JADNA životinja na kraju UGINULA! (FOTO)
Uginuli delfin, Foto: Facebook/Texas Marine Mammal Stranding Network

užas!

JEZIVA SCENA NA PLAŽI: Sramote ljudskog roda jahale i mučile DELFINA - JADNA životinja na kraju UGINULA! (FOTO)

Apelovali su na građane koji naiđu na nasukanog kita ili delfina na obali da ne diraju životinju, već da odmah pozovu spasilačke službe

Objavljeno:

Delfin, koji se nasukao na teksaškoj plaži Kvintana, uginuo je nakon što su ga kupači satima maltretirali i jahali, rekli su iz spasilačke službe, prenosi NBC.

Stravičan incident dogodio se prošlog vikenda.

Talasi su delfina navodno odbacili nazad u more nakon što su posetioci na plaži pokušavali da "plivaju sa bolesnom životinjom i jašu je", objavila je Facebook stranica organizacije Texas Marine Mammal Stranding Network.

- Gomila ljudi na plaži uznemiravala je životinju nakon što se nasukala, a umrla je pre nego što su spasioci stigli na mesto događaja - objavila je organizacija.

Kako su naveli su svojoj objavi, uznemiravanje nasukanih morskih životinja uzrokuje stres životinjama i takođe može biti opasno za ljude koji pokušavaju da uspostave kontakt sa njima.

- Podsećamo da su spomenute radnje protivzakonite - naveli su u objavi i dodali da novčane kazne za kršenje Zakona o zaštiti morskih sisara iznose po 11.000 dolara i godinu dana zatvora.

Apelovali su na građane koji naiđu na nasukanog kita ili delfina na obali da ne diraju životinju, već da odmah pozovu spasilačke službe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.