MISTERIJA PUTINOVOG PRVOG ČOVEKA: Za ŠOJGUA se spekulisalo da više "NIJE U IGRI", a sada se pojavio na TELEVIZIJI?
Sergej Šojgu, Foto: Profimedia

kolegijum vojnog vrha

MISTERIJA PUTINOVOG PRVOG ČOVEKA: Za ŠOJGUA se spekulisalo da više "NIJE U IGRI", a sada se pojavio na TELEVIZIJI?

66-godišnji Šojgu prikazan je na ruskom državnom TV kanalu Rossiya 24. U programu je rečeno da ministar razgovara na kolegiju s najvišim vojnim zvaničnicima zemlje

Objavljeno:

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu pojavio se na televiziji i utvrdio da SAD i druge zapadne zemlje "čine sve da oduže rusku vojnu operaciju u Ukrajini".

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

On je na kolegijumu vojnog vrha rekao da pojačane isporuke stranog naoružanja jasno pokazuju namere zapadnih zemalja da isprovociraju kijevski režim da se bori „do poslednjeg Ukrajinca“, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da ruske snage metodično sprovode plan za "oslobađanje Donjecke i Luhanske narodne republike", misleći na samoproglašene pobunjeničke entitete u istočnoj Ukrajini.

66-godišnji Šojgu prikazan je na ruskom državnom TV kanalu Rossiya 24. U programu je rečeno da ministar razgovara na kolegiju s najvišim vojnim zvaničnicima zemlje. Nije bilo jasno je li se sastanak prenosio uživo ili je unapred snimljen.

Ako bude potvrđeno, ovo će biti Šojgujevo prvo javno pojavljivanje u nekoliko dana, usred izveštaja da bi mogao imati zdravstvenih problema.

Postojalo je više teorija o tome što mu se dogodilo. Rusko-izraelski biznismen i protivnik ruskog predsednika Leonid Nevzlin na Fejsbuku je pre nekoliko dana objavio da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu "iznenada doživeo težak srčani udar".

"Šojgu je ispao iz igre, mogao bi postati invalid ako preživi. Iznenada je doživeo težak srčani udar. Nalazi se na intenzivnoj nezi, spojen je na aparate", objavio je Nevzlin na Fejsbuku.

"Kruži glasina da se ovakav srčani udar nije mogao dogoditi prirodnim putem", tvrdi Nevzlin.

1 / 4 Foto: Profimedia

Britanski tabloidi, koji su preneli ovu informaciju, navode da je Nevzlin to objavio nakon potonuća ruskog zapovednog broda Crnomorske flote.

No, ovaj snimak, ako se pokaže autentičnim, demantovao bi takve tvrdnje.

U toku rata Ukrajine i Rusije Šojgu je, iako ministar odbrane pa tako i glavni Putinov čovek u invaziji, bio vidno odsutan više puta po nekoliko dana.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.