U VEZI ŠOJGUA SE SPEKULISALO SVE I SVAŠTA, SADA SE KONAČNO POJAVIO: Evo šta je URADIO!
Sergej Šojgu, Foto: Profimedia

svi se pitali gde je

U VEZI ŠOJGUA SE SPEKULISALO SVE I SVAŠTA, SADA SE KONAČNO POJAVIO: Evo šta je URADIO!

Šojgu je takođe primetio da uprkos antiruskim sankcijama, danas nivo državnih ugovora iznosi 85 odsto

Objavljeno:

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji se duže vreme nije pojavljivao u javnosti, održao je radni sastanak sa rukovodstvom vojnog resora i izjavio da se državni odbrambeni nalog sprovodi po planu, uprkos poteškoćama, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

- Održali smo sastanak sa Ministarstvom finansija o čitavom nizu pitanja u pogledu izvršenja i budžetskih obaveza za ovu godinu i, što je najvažnije, o državnom nalogu za odbranu. I pored teškoća koje imamo danas, ispunjavamo taj plan. S obzirom na to da su budžetska sredstva ove godine premašila prethodnu za 15 odsto, naravno, treba sagledati na šta treba obratiti posebnu pažnju prilikom ispunjavanja zadataka - rekao je ministar kojeg su snimile i kamere.

Šojgu je takođe primetio da uprkos antiruskim sankcijama, danas nivo državnih ugovora iznosi 85 odsto.

- Nastavljamo sa unapređenjem snabdevanja naoružanjem i opremom kreditnim sredstvima. Prioriteti su dalekometno precizno naoružanje, avijaciona oprema, kao i održavanje borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga - naglasio je Šojgu.

On je dodao da je, imajući u vidu izvođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini, 2022. godine neophodno održati zacrtani tempo za snabdevanje trupa naprednim naoružanjem, uključujući robotske sisteme, informatičku podršku i elektronsko ratovanje, kao i logistiku.

- Takođe želim da napomenem da Ministarstvo odbrane u potpunosti ispunjava sve društvene obaveze prema osoblju, uzimajući u obzir donete odluke o relevantnim indeksacijama. Ovo se odnosi i na indeksaciju novčanih dodataka vojnih lica, i naknada civilnog osoblja, i naravno, kako je predviđeno našim zakonodavstvom i vojnih penzionera. Osim toga, odobrene su izmene Zakona o veteranima prema kojima se učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini priznaju kao borbeni veterani. Podrška će biti pružena i rođacima ove kategorije vojnika - dodao je ruski ministar odbrane.

1 / 6 Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

Podsetimo, poslednjih dana se dosta spekulisalo o tome gde je ruski ministar odbrane, kao i da nešto nije u redu sa njegovim zdravljem. Portparol Kremlja se potom oglasio i rekao da je Šojgu dobro.

- Šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu sada ima mnogo briga. U toku je specijalna vojna operacija. Naravno, sada nije baš vreme za medijske aktivnosti. To je sasvim razumljivo - rekao je portparol Kremlja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.