NEHAMER ZBUNJEN PUTINOM: Ne može da objasni način razmišljanja RUSKOG LIDERA, kaže da ima svoju RATNU logiku!
Karl Nehamer, Foto: Profimedia

NEHAMER

NEHAMER ZBUNJEN PUTINOM: Ne može da objasni način razmišljanja RUSKOG LIDERA, kaže da ima svoju RATNU logiku!

On misli da je rat neophodan da bi Rusija dobila bezbednosne garancije

Objavljeno:

Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je danas da ne može u potpunosti da objasni način razmišljanja Vladimira Putina, ali da ruski predsednik ima "sopstvenu ratnu logiku".

On je za En-Bi-Si (NBC) rekao da mu je Putin u nedavnom razgovoru u Moskvi preneo "jasnu poruku" o svojoj zabrinutosti i da je delovao kao da je dobro obavešten o onome što se dešava na terenu.

- Mislim da je sada u sopstvenoj ratnoj logici. On misli da je rat neophodan da bi Rusija dobila bezbednosne garancije. On ne veruje međunarodnoj zajednici. Krivi Ukrajince za genocid u Donbasu. Tako da mislim da je on u svom svetu, ali da zna šta se dešava u Ukrajini - kazao je austrijski kancelar.

1 / 6 Foto: Profimedia

Nehamer je rekao i da Putin veruje da Rusija pobeđuje u ratu. Ponovio je da njegov nedavni razgovor u Moskvi sa Putinom nije bio "prijateljska konverzacija" i da je ruskom lideru rekao za ratne zločine u Buči. Nehamer je rekao i da mu se Putin na kraju razgovora obratio na nemačkom, rekavši mu da je "bolje da se rat završi pre nego kasnije".

Bonus video:

25:25

CENTRALNI DNEVNIK 17.04.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.